A A
RSS

Arhiva cuvinte cheie | "schimbari climatice"

Campania Naţională Pentru Protecţia Mediului “Nu Risipiţi Apa!”

Tuesday, June 16, 2009

Comments Off on Campania Naţională Pentru Protecţia Mediului “Nu Risipiţi Apa!”

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România este o organizaţie neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor.

Schimbările climatice sunt reale

Friday, March 20, 2009

Comments Off on Schimbările climatice sunt reale

Până în 2100, temperatura medie a planetei va creşte cu 1,8°C - 4°C – iar în cel mai rău caz cu 6,4°C – dacă nu se vor lua măsuri de limitare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Măsuri de prevenire

Friday, March 20, 2009

Comments Off on Măsuri de prevenire

Tările dezvoltate, industrializate, sunt responsabile de majoritatea acumulării de gaze cu efect de seră din atmosferă şi dispun de resursele financiare şi tehnologice necesare reducerii emisiilor lor.

Mersul pe jos

Friday, March 20, 2009

Comments Off on Mersul pe jos

Mersul pe jos este benefic atât pentru oameni, cât şi pentru mediu. Totuşi, din când în când, trebuie să folosim mijloacele de transport. Atunci când este cazul, este important să facem alegerile cele mai bune şi să reducem emisiile de CO2.

Economiseşte

Thursday, March 19, 2009

Comments Off on Economiseşte

Prin luarea unor măsuri mici, puteţi contribui la efortul global de luptă împotriva schimbărilor climatice şi puteţi reduce facturile de electricitate şi încălzire! Iată câteva sfaturi practice:

Profesori

Thursday, March 19, 2009

Comments Off on Profesori

tavros Dimas, comisarul european pentru mediu, face apel la profesorii din Uniunea Europeană, cum sunteţi dumneavoastră, să discute la clasă despre schimbările climatice şi să încurajeze elevii să semneze un angajament de reducere a emisiilor lor de CO2.

Fii creativ!

Thursday, March 19, 2009

Comments Off on Fii creativ!

Incită alte persoane să acţioneze. Răspândeşte informaţii. Fii creativ! Scrie o poezie, un cântec, creează un afiş pentru campanie sau un film video despre cum lupţi tu împotriva schimbărilor climatice.

EDUCAREA ŞI INFORMAREA PRIVIND CONSUMUL DURABIL

Thursday, March 19, 2009

Comments Off on EDUCAREA ŞI INFORMAREA PRIVIND CONSUMUL DURABIL

Dacă nu schimbăm comportamentul acum, viitorul nostru va fi mai puţin sigur şi tot mai mulţi oameni se vor lupta pentru resurse naturale din ce în ce mai reduse

Actiuni ale Uniunii Europene

Thursday, March 19, 2009

Comments Off on Actiuni ale Uniunii Europene

esponsabilă pentru aproximativ 14% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, UE nu poate învinge schimbările climatice de una singură.

INCHIDE. STINGE. RECICLEAZA.

Thursday, March 19, 2009

Comments Off on INCHIDE. STINGE. RECICLEAZA.

Campania nationala de educare si informare a consumatorilor privind consumul si dezvoltarea durabila