teste-comparative.roAsociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons face public studiul privind telefoanele mobile si smatphones. In cadrul studiului au fost testate un numar de 410 modele, de la peste 31 de producatori, dintre care amintim Samsung, Apple, Nokia, HTC, Sony si altii.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons isi propune, ca in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din Romania cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta a celor mai bune produse.

Astfel, daca alegerea este facuta pe criteriul ce priveste durata de functionare a bateriei, primele 5 produse avand cel mai MARE calificativ din punct de vedere al duratei de functionare a bateriei:

MODEL NOTA
Samsung Galaxy Note 3 9,8
Samsung Galaxy Note II  GT-N7100 9,8
Motorola RAZR Maxx XT910 9,3
Huawei Ascend W1-U00 9,1
Samsung Galaxy S4 Zoom 9

Ultimele 5 produse avand cel mai MIC calificativ din punct de vedere al duratei de funtionare a bateriei:

MODEL NOTA
Nokia Lumia 710 2.9
Samsung Galaxy Y Pro GT-B5510 3.7
Nokia Lumia 820 3.7
Nokia N9 3.9
Huawei Ideos X3 U8510 4.1

Daca decizia cumpararii este bazata pe specificatia calitatii de redare a sunetului, clasamentul este urmatorul:

Primele 5 produse avand cel mai MARE calificativ din punct de vedere al calitatii redarii sunetului:

MODEL NOTA
HTC One X+ 8,2
Sony Xperia Z Ultra 8,2
Nokia Lumia 1020 8,2
Sony Xperia Z1 8,2
Nokia Lumia 1520 8,2

Ultimele 5 produse avand cel mai MIC calificativ din punct de vedere al calitatii redarii sunetului:

MODEL NOTA
AEG BTX330 Transformer Dual SIM 1.7
Nokia Asha 200 3.2
Samsung Galaxy S GT-I9003 3.6
Alcatel One Touch Star 6010D 3.7
Alcatel One Touch Fire 4012X 3.7

Calificativele au fost acordat pe o scara de la 1 la 10, in care 1 este cel mai mic calificativ posibil, iar 10 este cel mai mare calificativ.

Specificatia durata de functionare a bateriei reprezinta media testelor cu privire la comportamentul bateriei, utilizand un telefonul conectat la un simulator de retea GSM 900 / UMTS reglat la putere  medie.

A fost testat comportamentul telefonului in urmatoarele situatii :

–          Standby in retea UMTS

–          Consum baterie cu GPS pornit, respectiv oprit, utilizand Google Maps, cu si fara conexiune de date activa.

–          Durata descarcare baterie prin utilizare conexiune voce in retea GSM900 si UMTS

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca cat si pe cea europeana, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru oferirea de produse si servicii la standarde europene, astfel incat alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind telefoanele mobile pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singura platforma online de acest fel din Romania, unde consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului.

ICRT este un consortiu global, avand ca membrii peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor, dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii, in interesul consumatorilor din intreaga lume.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

By o9admin