A A
RSS

Arhiva cuvinte cheie | "uniunea europeana"

Slovenia

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Slovenia

Oricine (inclusiv cetăţenii din UE/Zona Economică Europeană) doreşte să pătrundă pe teritoriul Republicii Slovenia este supus controlului vamal. Controlul vamal este organizat la graniţa statului, numai la anumite treceri de fronieră. Toţi pasagerii sunt supuşi controlului vamal.

Spania

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Spania

Este important să aveţi întotdeuna la dumneavoastră cartea de identitate şi paşaportul pentru cazul în care acestea vă sunt solicitate de către poliţie în timpul unui control. Dacă nu le aveţi la dumneavoastră puteţi fi amendat.

Tratatul de la Lisabona

Monday, November 30, 2009

Comments Off on Tratatul de la Lisabona

După decenii de război cu costul a milioane de vieţi, înfiinţarea Uniunii Europene a marcat începutul unei noi ere în care ţările europene își rezolvă problemele la masa discuţiilor și nu pe câmpul de luptă. În prezent, membrii UE se bucură de un mare număr de beneficii: o piaţă liberă cu o monedă care facilitează și eficientizează comerţul, crearea a milioane de locuri de muncă, o ameliorare a drepturilor lucrătorilor, libera circulaţie a persoanelor și un mediu înconjurător mai curat.

Piaţa unică

Monday, June 29, 2009

Comments Off on Piaţa unică

Imaginează-ţi cum ar fi să te bucuri de îngrijiri medicale sau de orice alt serviciu în altă ţară, să cumperi orice doreşti şi să aduci produsele acasă în mod obişnuit, fără complicaţii şi costuri suplimentare. Ei bine, aceste lucruri sunt posibile pentru toţi consumatorii din Uniunea Europeană. Uniunea oferă beneficiile Pieţei unice tuturor cetăţenilor săi, din Portugalia până în România.

Centrul de Informare Europe Direct Braşov

Monday, June 22, 2009

Comments Off on Centrul de Informare Europe Direct Braşov

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea nivelului de comunicare, facilitarea unei interacţiuni directe între cetăţeni şi Comisia Europeană prin informarea activă şi directă atât a populaţiei cu privire la activitatea şi dezideratele organismelor europene şi prin promovarea şi susţinerea conceptului de cetăţenie europeană activă, cât şi a instituţiilor europene, cu privire la modalitatea în care sunt percepute acţiunile şi activităţile lor de către cetăţeni.

INCHIDE. STINGE. RECICLEAZA.

Thursday, March 19, 2009

Comments Off on INCHIDE. STINGE. RECICLEAZA.

Campania nationala de educare si informare a consumatorilor privind consumul si dezvoltarea durabila