A A
RSS

Arhiva cuvinte cheie | "UE"

Austria

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Austria

Cetăţenii statelor învecinate Austriei, cetăţenii Statelor Membere UE şi cetăţenii Statelor care au semnat tratate cu Austria (de ex. Australia, Israel, Japonia, Canada, Noua Zelandă, Statele Unite ale Americii) nu au nevoie de viză pentru a pătrunde pe teritoriul Austriei.

Republica Ceha

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Republica Ceha

Vânzătorul trebuie să elibereze o chitanţă pentru consumator numai la cererea acestuia din urmă. Schimbarea bunurilor în magazine este voluntară şi depinde de vânzător.

Cipru

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Cipru

Înainte de călătorie, asiguraţi-vă că paşaportul dumneavoastră este valabil, în caz contrar veţi fi amendat de către poliţieCăile legale de intrare în Republica Ciprului sunt aeroporturile Larnaka şi Pafos şi porturile Larnaka, Lemesos (Limassol) şi Pafos.

Danemarca

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Danemarca

Achiziţiile efectuate în timpul unei călătorii în UE, pentru uz personal nu necesită a fi declarate la vamă în momentul sosirii în Danemarca.

Franta

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Franta

Este important ca întotdeuna să aveţi asupra voastră cartea de identitate sau paşaportul în cazul în care vă sunt solicitate de către poliţie pentru controlul acestora

Germania

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Germania

Hotelierii sunt responsabil de furturile şi daunele aduse posesiunilor clienţilor acestora, indiferent dacă acestea au fost săvârşite în cadrul hotelului sau în parcarea auto a acestuia

Grecia

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Grecia

Grecia este stat membru al UE şi respectă prevederile Acordului Schengen cu privire la controlul de graniţă

Italia

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Italia

Cumpărăturile efectuate în timpul unei călătorii în UE, pentru scop personal, nu necesită a fi declarate la vamă la sosoirea în Italia cu condiţia ca bunurile să fie pentru scop personal.

Lituania

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Lituania

Dacă achiziţiile dumneavoastră sunt echivalente cu sau sub cantităţile enumerate mai jos, acestea vor fi considerate în scop personal.

Luxemburg

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Luxemburg

Achiziţiile realizate în timpul unei călătorii în UE, pentru uz personal nu necesită a fi declarate la vamă în momentul în care ajungeţi în Luxemburg. Nu se vor aplica taxe suplimentare pentru bunurile ale căror taxe s-au achitat cu condiţia ca bunurile să fie pentru uz personal.