A A
RSS


IGIENA ORALĂ

Fri, Mar 20, 2009

Info, Sanatate

10 PORUNCI PENTRU PĂSTRAREA SĂNĂTĂŢII ORALE

1. Să te speli pe dinţi cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, după masă. Numai spălatul pe dinţi te ajută să eviţi acumularea resturilor alimentare şi putrefacţia lor.

2. Când nu poţi să te speli pe dinţi, măcar să mesteci o pastilă de gumă de mestecat. Mestecând stimulezi secreţia de salivă, care protejează dinţii.

3. Evită sucurile acidulate care conţin acid fosforic. Acizii atacă smalţul dinţilor, care devine vulnerabil.

4. Foloseşte scobitorile şi aţa dentară pentru a îndepărta resturile alimentare după fiecare masă. Numai îndepărtând resturile dintre dinţi poţi fi sigur că acestea nu vor produce carii.

5. După ce ai consumat băuturi acidulate sau sucuri de fructe e bine să clăteşti cu apă, imediat şi apoi să te speli pe dinţi la o jumătate de oră. Apa îndepărtează resturile de pe dinţi.

IGIENA BUCALĂ ESTE ESENŢIALĂ ÎN MENŢINEREA SĂNĂTĂŢII
ÎNTREGULUI ORGANISM.
6. Mănâncă fructe şi legume proaspete. Fibrele din acestea ajută la stimularea secreţiei salivare, care protejează natural dinţii. Vitaminele lor se păstrează la fructele proaspete.

7. Mergi la medicul stomatolog pentru controlul periodic odată la

6 luni. Dacă întârzii mai mult, o carie poate apărea în acest răstimp şi  poate evolua atât de repede, încât să nu se mai poată salva dintele.

8. Odată la 6 luni dinţii trebuie curăţaţi profesional (igienizare şi detartraj). Pe suprafaţa lor apare un strat subţire care devine tot mai consistent (tartrul) şi care va sfârşi prin a depărta dintele de gingie, acesta devenind mobil.

9. Consumă alimente bogate în calciu (lactatele), iod (sâmburii de nucă). Aceste elemente ajută la consollidarea structurii dintelui.

10. Controlează-ţi ticurile nervoase de genul muşcatului obrazului sau al buzelor. În timp, toate aceste leziuni pot deveni canceroase.

SĂNĂTATEA TA ARE PRIORITATE!
CUM PUTEŢI FACE O RECLAMAŢIE EFICIENTĂ
– Nu aveţi reţineri.
– Aflaţi care sunt drepturile dvs. înainte de a porni la drum.
– Obţineţi mai repede ceea ce doriţi, dacă vă păstraţi calmul!
– Prezentaţi faptele exact, fără alte comentarii.
– Spuneţi ce pretindeţi: scuze, înlocuirea produsului, restituirea banilor, servicii mai bune sau compensaţii.
– Vorbiţi numai cu cineva care are autoritatea de a acţiona.
– Păstraţi într-un dosar toate informaţiile de care veţi avea nevoie: reclame, comenzi, chitanţe, certificate de garanţie, instrucţiuni de folosire, cărţi tehnice, dovada de plată, scrisori, datele la care au avut loc discuţiile şi numele persoanelor cu care aţi vorbit.
– Dacă trebuie să trimiteţi oricare dintre aceste documente companiei în cauză, trimiteţi o copie şi păstraţi originalul.
– Acţionaţi rapid, imediat ce aţi descoperit problema.
– Prezentaţi-vă de fiecare dată: numele, adresa, numărul de telefon şi adresa de e-mail, alături de numărul de dosar la compania respectivă, dacă este cazul.
– NU AMÂNAŢI !

Cuvinte cheie: , ,