UE va investi 50 de miliarde de euro in proiecte de infrastructura

o9atitudine-Protectia-Consumatorilor-_Protectia-ConsumatoruluiUniunea Europeana isi propune sa investeasca 50 de miliarde euro pentru dezvoltarea infrastructurii in domeniu transporturilor, energiei si comunicatiilor digitale. Conform obiectivelor prevazute in Agenda 2020, pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca.

In concret, Comisia Europeana propune un nou plan de finantare, ce are drept obiectiv accelerarea investitiilor, pe termen lung in tehnologii inovatoare dar si ecologice, in ceea ce priveste domeniile mentionate mai sus.
Fondul de 50 de miliarde de euro va fi folosit in special pentru a atrage investitorii privati si pentru a-i incuraja, pentru ca impreuna cu investitorii din sectorul public, sa sprijine initierea de astfel de proiecte.
In principal, planul Comisiei Europene se axeaza pe 3 piloni:
• ameliorarea legaturilor de transport – 31,7 miliarde de euro;
• conectarea retelelor energetice – 9,1 miliarde de euro;
• sprijinirea retelelor digitale de mare viteza – 9,2 miliarde de euro.
Pentru a reusi demararea proiectului, Comisia Europeana propune recurgerea la sisteme inovatoare de piata cum ar fi garantii si emiterea de obligatiuni pentru finantarea proiectelor.
Pentru a fi pus in practica planul mai are nevoie acum de aprobarea guvernelor nationale si a Parlamentului European.

Sursa: europa.eu 

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!