Automate CFR Calatori de vanzare a biletelor de tren disponibilitate de utilizare 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

o9atitudine-Protectia-Consumatorilor-Protectia-ConsumatoruluiCFR Călători a diversificat modalitatile de vânzare a legitimaţiilor de călătorie în trafic intern,   prin  AUTOMATE de bilete în sistem xSellKiosk, instalate, în prezent, staţiileBucureşti Nord, Constanţa,  Ploieşti Sud, Predeal, Braşov, Cluj , Timişoara, Iaşi, Craiova, Oradea, Miercurea-Ciuc, Galati, Braila, Buzau, Bacau, Suceava, Sibiu, Busteni, Azuga, Sinaia, Campina, Sighisoara, Alba Iulia, Satu Mare, Baia Mare, Deva, Bucuresti Basarab.

Automatele de vânzare xSellKiosc sunt uşor de folosit, prin intermediul unui touch-screen, iar pentru plata legitimaţiilor de călătorie au încorporat cititor de card bancar (POS). Acestea sunt prevăzute cu module şi aplicaţii necesare pentru emiterea legitimaţiilor şi rezervarea locurilor şi oferă o gamă largă de servicii:

• Informarea călătorilor despre mersul trenurilor (orele de plecare şi sosire a trenurilor).

• Vânzarea de legitimaţii de călătorie

• Plata prin card a legitimaţiilor achiziţionate cu tipărirea chitanţei aferente pentru tranzacţia bancară.

Călătorii pot cumpăra biletele într-un timp foarte scurt, urmând o procedură simplă: aleg datele de călătorie, ruta, tipul de tren şi tichetul pentru loc, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la punctele de emitere din gări sau agenţii de voiaj.
Acest serviciu este accesibil şi prin prisma amplasării terminalelor în zonele de proximitate ale gărilor .

De la aceste sisteme de distributie se pot achiziţiona bilete CFR preţ întreg, copil, elev sau student cu legitimaţie de reducere, bilete dus-întors, pentru toate clasele de rezervare inclusiv la vagon de dormit, cuşetă şi oferta minigrup 2 – 5 pentru vagoanele clasă.

IMPORTANT!

La biletele preţ întreg şi copil se aplică reduceri între 10% până la 25 % la cumpărarea cu anticipaţie de 6 – 30 zile 

NOU!

Acum abonamentele de călătorie pot fi achiziţionate şi de la automatele de vânzare bilete, care se află în gările mari. Automatele emit abonamente săptămânale și lunare, inclusiv cu reducere pentru elevi și studenţi. 

Abonamentele pot fi cumpărate în orice zi a lunii, la orice oră, cu anticipaţie de 30 zile faţă de data de începere a valabilităţii lor, la orice tip de tren, cu plecare de oriunde din ţară.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!