Incită alte persoane să acţioneze. Răspândeşte informaţii. Fii creativ! Scrie o poezie, un cântec, creează un afiş pentru campanie sau un film video despre cum lupţi tu împotriva schimbărilor climatice. Uneşte-ţi forţele cu ceilalţi colegi, puneţi-vă minţile la contribuţie şi vedeţi ce idei puteţi avea!
UNEP invită copiii din toată lumea să realizeze un desen care să exprime sentimentele lor faţă de schimbările climatice, una dintre cele mai importante provocării ale tipurilor noastre, în cadrul Concursului internaţional de desen pe teme de mediu pentru copii.
Prezentaţi-vă lucrarea la şcoală!
Iată câteva lucruri pe care le puteţi face pentru a-i determina pe colegii voştri să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice:
•    creaţi un afiş pentru campanie şi încurajaţi-vă colegii să aducă mici schimbări în comportamentul lor (de ex. să stingă luminile când părăsesc sala de clasă, să vină la şcoală pe jos sau cu bicicleta etc.). Nu uitaţi: imprimaţi afişul pe hârtie reciclată!
•    realizaţi un videoclip vesel şi prezentaţi-l părinţilor şi profesorilor;
•    organizaţi un concurs de poezie sau de eseuri şi invitaţi reprezentanţi ai ONG-urilor de mediu în calitate de membri ai juriului;
•    scrieţi un cântec, formaţi o trupă cu cei mai buni solişti şi muzicieni din şcoală şi cântaţi-l la următoarea petrecere. Dacă este posibil, înregistraţi cântecul la o staţie radio locală.

By o9admin