A A
RSS


Singapore

Mon, Aug 15, 2011

Asia de Sud si de Est, Calatorii

Singapore

 • Nu există restricţii de călătorie.

Ultima actualizare:

9 mai 2011

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenilor români care intră pe teritoriul Republicii Singapore pentru turism, vizită, afaceri, activităţi sportive, li se va permite intrarea pe teritoriul acestui stat fără viză pentru o perioadă de 90 de zile.

Perioada legală de şedere poate fi prelungită printr-o cerere adresată autorităţilor de imigrări din Republica Singapore. Pentru angajare în muncă este necesară obţinerea în prealabil a unui permis de muncă din partea Ministerului Muncii.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională singaporeză recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Singapore: www.mfa.gov.sg

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ameninţări teroriste

Riscul ameninţărilor teroriste în Singapore este scăzut, însă cetăţenii români trebuie să aibă în vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde în lume.
Recomandăm cetăţenilor români care călătoresc sau se află în Singapore să consulte periodic informaţiile prezentate de autorităţile locale şi să urmeze recomandările acestora.

Siguranţă şi criminalitate

Singapore are una din cele mai scazute rate de criminalitate din lume. Tipurile cele mai frecvente de infracţiuni sunt furtul de telefoane mobile şi laptop-uri.

Recomandări generale:

 • Documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii sau cărţile de credit să fie păstrate în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în maşini.
 • Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
 • În cazul călătoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat să se păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei. În cazul pierderii paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a Ambasadei României.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

 • poliţia: 999
 • ambulanţa / pompierii: 995

Se recomandă, de asemenea, sesizarea Ambasadei României, care poate acorda asistenţă consulară în condiţiile prevăzute de lege.

Sistemul medical

Asigurarea medicală este obligatorie în Singapore. Recomandăm tuturor cetăţenilor români care călătoresc în aceasta tara să încheie poliţe de asigurare medicală şi de călătorie, pentru întreaga durată a deplasării.Toate unităţile medicale singaporeze acceptă asigurările medicale de călătorie încheiate cu agenţiile de asigurări internaţionale şi naţionale recunoscute. Exista şi posibilitatea încheierii de asigurări medicale pe plan local. Deşi nu sunt obligatorii vaccinurile împotriva bolilor tropicale, se recomandă totuşi vaccinarea împotriva febrei dengue.

Condiţii privind traficul auto

 • Circulaţia auto

Traficul auto se desfăşoară pe partea stângă. Se acordă prioritate de stânga.

 • Starea drumurilor

Starea drumurilor şi a infrastructurii rutiere este foarte bună.

 • Centura de siguranţă

Centura de siguranţă este obligatorie

 • Limitele de viteză admise

– 90 km/h pe autostrăzi

– 60 km/h în oraş.

 • Parcarea

Parcarea este cu plată şi se face în locuri special amenajate, inclusiv in parcări subterane.

Este interzisă parcarea pe marginea şoselelor.

 • Permisul de conducere

Este necesară preschimbarea permisului de conducere românesc.

Abaterile de la regulile de circulaţie se pedepsesc cu amendă, iar infracţiunile grave cu amenda şi inchisoarea.

Consumul de alcool la volan este strict interzis.

În cazul producerii unui accident se aşteaptă sosirea poliţiei.

Reglementări vamale

Controlul pasagerilor şi al bagajelor acestora la aeroportul internaţional de la Changi este făcut în mod foarte riguros, chiar şi persoanele care se află în tranzit şi transportă obiecte interzise importului sau supuse unei declaraţii prealabile pot fi împiedicate să-şi continuie călătoria şi să fie deferite unei autorităţi poliţieneşti. Obiectele incriminate sunt cele interzise în mod obişnuit în timpul transportului cu avionul, dar şi toate cele din domeniul armelor chiar dacă sunt inofensive. Astfel, este interzisă deţinerea de arme de foc, chiar sub forma de părţi componente sau jucării, muniţii, arme de colecţie, arme albe de orice natură, focuri de artificii, veste antiglonţ, cătuşe, gaz lacrimogen. Pentru trafic de droguri se aplica pedeapsa capitala. Este interzis importul de gumă de mestecat. Pentru ţigări şi băuturi alcoolice se percep taxe vamale. Informaţii suplimentare se pot obţine pe pagina web a direcţiei vamale din Singapore: http://www.customs.gov.sg/.

Regimul animalelor de companie

Animalele de companie (atât cele care intră cât şi cele care tranzitează Singapore) trebuie să fie însoţite de carnetul de sănătate conţinând datele de identitate ale animalelor şi proprietarilor şi care atestă că animalele sunt sănătoase şi vaccinate antirabic.