A A
RSS

Arhiva cuvinte cheie | "protectia consumatorului"

Slovacia

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Slovacia

Cetăţenii UE sunt obligaţi să declare Poliţiei de frontieră venitul şi durata estimativă a vizitei în timp de 10 zile de la pătrunderea pe teritoriul Slovaciei.

Slovenia

Sunday, September 9, 2012

Comments Off on Slovenia

Oricine (inclusiv cetăţenii din UE/Zona Economică Europeană) doreşte să pătrundă pe teritoriul Republicii Slovenia este supus controlului vamal. Controlul vamal este organizat la graniţa statului, numai la anumite treceri de fronieră. Toţi pasagerii sunt supuşi controlului vamal.

Securitatea produselor şi serviciilor

Tuesday, June 30, 2009

Comments Off on Securitatea produselor şi serviciilor

Când cumperi un produs sau un serviciu te aştepţi în mod legitim ca acesta să nu prezinte nici un pericol. Care sunt regulile care asigură aceasta siguranţă?

Rezolvarea litigiilor

Tuesday, June 30, 2009

Comments Off on Rezolvarea litigiilor

În cazul unui litigiu cu un operator economic poţi avea în vedere o acţiune în instanţă. Dar aceasta poate dura mult şi poate fi costisitoare. Alegerea rezolvării litigiului pe cale amiabilă reprezintă un mijloc mai rapid şi mai ieftin de soluţionare a problemei. Acest nivel prezintă diferitele etape care ar trebui urmate.

INDICAREA PREŢURILOR

Monday, June 29, 2009

Comments Off on INDICAREA PREŢURILOR

Preţurile bunurilor şi serviciilor trebuie indicate în mod vizibil pentru consumatori. Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte comerciantul pentru stabilirea şi afişarea acestora? Indicarea clară a preţului unui produs sau serviciu îi permite consumatorului nu numai să cunoască valoarea de achiziţie, ci şi să compare diverse produse şi servicii.

Creditul de consum

Wednesday, June 24, 2009

Comments Off on Creditul de consum

Plănuieşti să-ţi cumperi o maşină nouă extraordinară, vrei să te răsfeţi cu o vacanţă exotică de ziua ta… dar nu dispui de bani suficienţi şi iei în considerare un împrumut sau un credit. E bine? Dacă da, de unde să iei împrumutul? Ce tip de împrumut să alegi? Cum îl vei plăti? Atât de multe întrebări!

Campania Naţională “INFORMAREA UTILIZATORILOR DE SERVICII POŞTALE”

Tuesday, June 23, 2009

Comments Off on Campania Naţională “INFORMAREA UTILIZATORILOR DE SERVICII POŞTALE”

"Un om prevenit face cât doi."

Campania Naţională Împotriva Produselor şi Serviciilor Contrafăcute şi Piratate

Monday, June 22, 2009

Comments Off on Campania Naţională Împotriva Produselor şi Serviciilor Contrafăcute şi Piratate

Campania socială: "Feriţi-vă de ţepe".

Campania Naţională “Ajută Pentru a fi Ajutat” – 2%

Monday, June 22, 2009

Comments Off on Campania Naţională “Ajută Pentru a fi Ajutat” – 2%

Numai împreună putem dobândi produse şi servicii de calitate şi numai împreună putem deveni consumatori respectaţi!

Programul Pentru Protecţia Consumatorilor de Produse şi Servicii de Asigurări – Campania Naţională “E Timpul să spunem Stop!”

Monday, June 22, 2009

Comments Off on Programul Pentru Protecţia Consumatorilor de Produse şi Servicii de Asigurări – Campania Naţională “E Timpul să spunem Stop!”

Programul îşi propune informarea consumatorilor cu privire la drepturile legitime de care aceştia beneficiază, pentru a contracara expansiunea flagelului dării şi primirii de foloase necuvenite, ce are implicaţii directe asupra întregului proces socio-economic din România.