Tag Archives: proiectul ecologic romanesc

Comunicat de presa privind lansarea “Proiectului Ecologic Romanesc” in luna Octombrie

Reprezentanţii Asociaţiei “Bio-Romania” şi ai Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România au organizat în data de 08.09.2009, Comitetul de Organizare privind lansarea “Proiectului Ecologic Romanesc” in luna Octombrie

Evenimentul a avut loc la CENTRUL INFOEUROPA, situat în Calea Victoriei nr. 88, Sector 1, Bucureşti în data de 8 Septembrie 2009, începând cu ora 10:00.

În cadrul acestui Comitet de Organizare cuvantul de inceput l-a avut Presedintele Comitetului de Organizare, Marian Cioceanu, care a sustinut o prezentare a “Proiectului Ecologic Romanesc”. Cuvantul a fost dat apoi Presedintelui Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Produselor si Serviciilor din Romania, care a prezentat Campania “O 9 Atitudine” si conceptul bio. Reprezentatul Ministerului Agriculturii, Doamna Consilier Teodora Aldescu a prezentat modul de diferentiare a produselor ecologice fata de cele conventionale. Consilierul Ministerului Turismului, Domnul Imbri Emilian, a prezentat cateva sugetii si anume agroturismul sa devina ecoturism si totodata mesajul care va fi transmis pe data de 29 Octombrie 2009 la Palatul Parlamentului la lansarea “Proiectului Ecologic Romanesc” sa fie un mesaj scurt, iar ministerele si restul de institutii alea statului sa devina mesageri.

La întalnire au participat reprezentanţi ai următoarelor instituţii:, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltarii Rurale, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei, Ministerul Mediului, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Sanatatii Publice, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerul Transporturilor si Infrastructuri, Ministerul Turismului, Ministerul Culturii si Cultelor, Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor, si nu in ultimul rand Creative Target.