Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, actrita Anca Sigartau, voluntari ai Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S. Romania), ai companiei KPMG, jadarmi si elevi, au participat pe 6 mai , la actiunea “ Scoala Eco – Scoala de responsabilizare sociala”.

Evenimentul s-a desfasurat, incepand cu ora 10:00, la Scoala nr 134, unde peste 100 de elevi si voluntari vor curata curtea si perimetrul scolii, au plantat copaci si au primit sfaturi in privinta protejarii spatiilor verzi, a reducerii consumului de apa si energie electrica, precum si a responsabilizarii fata  de mediu.

Actiuni similare se vor desfasura pe tot parcursul anului si in alte scoli din Capitala. Tot in cursul zilei de maine , inca doua unitati scolare din sectoarele 2 si 4  vor participa activ la programul de educare si responsabilizare fata de mediu.

Prin acest demers sunt vizate doua directii principale : pe de o parte educarea tinerilor in spiritul protejarii mediului inconjurator, ei fiind incurajati sa se implice direct si responsabil in ingrijirea spatiilor verzi din curtea scolilor unde invata, iar pe de alta parte se doreste marirea suprafetei de spatiu verde din Capitala in zonele neutilizate din curtea unitatilor de invatamant.

Actiunea se inscrie in cadrul campaniei “ Ia atitudine!”, menita sa-i determine pe contribuabili sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre proiectele sociale ale  A.N.P.C.P.P.S. Romania, una din componentele care vor benefia de finantare fiind cea de mediu.

Pentru mai multe detalii legate de campanie se poate accesa site-ul www.iaatitudine.eu

By o9admin