Telefonul Consumatorului -INFOCONS 021/9551

A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons va informeaza:

 

Incepand cu data de 6 ianuarie 2013 va intra in vigoare Ordinului nr. 473 din 03/12/2012 Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui Autoritatii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 72/2010 privind unele masuri de informare a consumatorilor  referitor la Telefonul Consumatorului –INFOCONS – 021/9551.

Telefonul  Consumatorilor  INFOCONS – 021/9551 este apelabil din orice retea de telefonie fixa sau mobila, telefon cu tarif normal in reteaua Romtelecom.

La acest numar de telefon consumatorii pot obtine informatii despre modul in care pot depune o reclamatie sau sesizare.

Operatorii economici au obligatia sa afiseze placheta care sa contina urmatoarele informatii:

  •  TELEFONUL CONSUMATORULUI INFOCONS – 021 9551, linie telefonica cu tarif normal in reteaua Romtelecom;
  • adresa şi numerele de telefon/fax si adresele de e-mail ale comisariatelor regionale pentru protectia consumatorilor si comisariatelor judetene pentru protectia consumatorilor, in a caror raza teritoriala se afla operatorul economic;
  • adresa site-ului Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor:www.anpc.gov.ro

Placheta poate fi descarcata gratuit de pe pagina de internet a Autoritatii Nationale Pentru Protectia Consumatorilor, accesand   urmatorul link :http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/placheta_ordin_473_121211

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania este unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International si membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori. InfoCons este marca inregistrata a A.N.P.C.P.P.S.Romania.