Incepând cu anul 2011, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România isi redeschide portile, fiind structura gazdă a Centrului Europe Direct Brașov, membră a reţelei de informare Europe Direct, un mare avantaj pentru cetățenii județului Brașov deoarece vor avea acces la informaţii atat cu caracter general despre Uniunea Europeană cat si la servicii locale de informare oferite de acest centru.

Reţeaua de informare Europe Direct este activă în toate statele membre şi este formată din birouri axate pe comunicare, resurse şi contactul dintre organizatori de evenimente şi experţi (480 de centre de informare UE repartizate în toate statele membre; 400 de centre de documentare; 400 de experţi (Echipa Europa). Centrele de informare oferă informaţii cu caracter general despre UE (campanii de sensibilizare, site-uri, publicaţii, relaţii cu presa locală) şi răspund întrebărilor adresate de public, personal sau prin telefon/e-mail.

În perioada 06.05. – 07.05.2011, Reprezentanţa Comisiei Europene în România  a organizat seminarul “Politica agricola comuna” pentru rețeaua de centre de informare și comunicare EUROPE DIRECT din România, la Hotel Golden Tulip, județul Cluj.

In data de 06.05.2011 a avut loc si Targul Agraria unde a participat si Comisarul European Domnul Dacian Ciolos si Ministrul Agriculturii Domnul Valeriu Tabara. In data de 07.05.2011 am participat la un seminar „Fii Voluntar in Europa” – sustinut la Biblioteca Octavian Goga din Cluj.

By o9admin