În primul rând, trebuie să ştii că Eco Fashion înseamnă că hainele sunt făcute din materiale organice, sunt vopsite cu culori naturale, iar bluzele sunt albite cu peroxid de hidrogen, o alternativă biodegradabilă. Articolele au un design simplu şi pun accentul pe detaliu, astfel încât ele pot fi purtate cu orice ocazie: la serviciu, pe stradă, dar şi seara, în oraş, la cina.

Mai mult, materialele de bază pentru hainele ecologice sunt bambusul, soia, cânepa, lâna de alpaca şi cea de merino, mătasea şi bumbacul organic. Bumbacul organic este crescut în condiţii speciale, pentru limitarea impactului asupra mediului. Deci hainele ecologice implicit şi sustenabile pun accentul nu numai pe tehnologia de producţie a plantelor şi animalelor ci şi pe tehnologia de producţie a materialului textil, pe calitatea produsului finit şi longevitatea utilizării lui, iar la sfârşitul ciclului de viaţa, deşeul este reciclabil şi biodegradabil.

Dat fiind că acest trend devine treptat un fenomen global, acum poţi găsi magazine special doar cu haine eco. Totuşi, fii un consumator informat şi citeşte cu atenţie eticheta hainelor pe care ţi le achiziţionezi!

 

Sursa: www.dolceta.eu

By o9admin