A A
RSS


Protectia-Consumatorilor.ro te informeaza!

Mon, Jul 25, 2011

Comunicate

Astfel, in data de 18 iulie 2011, Comisia a prezentat o Recomandare catre toate statele membre privind accesul consumatorilor la un cont de plati de baza. Contul trebuie sa fie usor accesibil consumatoriilor si sa aiba comisioane la preturi mici. Mai mult, contul de plati de baza trebuie sa includa servicii care sa permita depunerea sau retragerea de numerar si efectuarea operatiunilor pentru deschiderea, gestionarea si inchiderea unui cont de plati.
    Tarifele nu sunt precizate de catre Comisie si se lasa decizia de a alege sumele comisioanelor in sarcina tarilor membre U.E. De asemenea, toate statele membre vor alege care sunt prestatorii de servicii care vor fi furnizori de conturi de plati de baza.
    Documentul adoptat este o recomandare in acest moment, dar Comisia isi rezerva dreptul de a adopta si o directiva in aceasta privinta, directiva care va avea caracter obligatoriu.
    Pentru mai multe detalii despre activitatea curenta a Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, va rugam accesati: www.protectia-consumatorilor.ro sau intrati acum pe pagina noastra de Facebook “Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor o9atitudine”.