A.N.P.C.P.P.S. Romania a realizat acest studiu pentru a veni in ajutorul consumatorului avand convingerea ca acest demers contribuie la educarea si informarea lui, la standarde europene.

            In urma finalizarii studiului a reiesit ca cel mai ridicat pret pentru colectarea deseurilor pe metru cub este in Municipiul Resita (81,64 ron) si cel mai scazut este in Sector 1 al Municipiului Bucuresti (se ridica gratuit deseurile menajere). Apoi, cu cel mai scazut pret este Municipiul Targu Jiu. Aici tariful pentru activitatile de colectare si transport este de 0,46 Euro/persoana, fara TVA, 0,57 Euro/persoana cu TVA, iar cursul euro este 4,23 din 03.08.2011. De aici reiese ca pretul colectarii deseurilor pe metru cub este de 2,41 ron.
Media costului pentru colectarea deseurilor pentru persoane fizice/ metru cub este de 8,87 ron. Astfel, pretul cel mai ridicat este de 9,20 ori mai mare decat media.
Mentionam ca primariile Municipiilor Baia Mare, Bucuresti (exceptand Primaria Sectorului 1), Constanta, Piatra Neamt, Miercurea Ciuc, Turnu Severin, Ramnicu Valcea nu ne-au trimis, in termenul prevazut de lege, pretul colectarii deseurilor/mc. Primaria Municipiului Galati a furnizat informatiile incomplete.

Descarca tabelul complet de pe site-ul www.teste-comparative.ro, sectiunea “Studii” si verifica singur care este pretul ridicarii unui metru cub de deseuri menajere din zona in care locuiesti.    
       Pentru mai multe informatii despre acest studiu de piata pe costul deseurilor menajere, viziteaza pagina www.teste-comparative.ro sau scrie-ne pe adresa pr@protectia-consumatorilor.ro!

By o9admin