A A
RSS


Protectia-Consumatorilor.ro-o9atitudine! Anvelope de Iarna

Wed, Oct 12, 2011

Comunicate

Toti conducatorii auto au auzit, cu siguranta, de iminenta schimbare in ceea ce priveste echiparea masinilor de iarna, ce va intra in vigoare incepand cu 1 noiembrie anul curent. Aceasta Ordonanta de Guvern 5/2011 a fost aprobata de Parlament prin Legea 161/2011.

Trebuie sa stii ca anvelopele de iarna sunt obligatorii iar lipsa lor este considerata contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in categoria IV (9-20 puncte-amenda).

Pentru a alege anvelopele potrivite nevoilor tale, A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine iti pune la dispozitie un test comparativ pe cauciucuri de iarna cu dimensiunile 175/65 R14 T si 195/65 R15 T. Mentionam ca acest test comparativ este realizat in cadrul retelei International Consumer Research and Testing (I.C.R.T.), in laboratoare independente, dupa criterii stabilite de experti in domeniu.

 Cauciucurile au fost comparate dupa mai multe criterii precum aderenta la drumul umed, la zapada, la gheata, dar si dupa zgomotul pe care il fac in trafic. In functie de aceste criterii, fiecare anvelopa a primit o nota intre 0,5 care inseamna foarte bine si 5,5 care inseamna foarte slab.  Intra pe site-ul www.teste-comparative.ro si verifica topul anvelopelor de iarna!

Mai mult, Protectia-Consumatorilor.ro te sfatuieste sa pastrezi bonul fiscal sau factura prin care dovedesti ca ai achizionat anvelopele conforme legii. In acest fel, daca exista probleme si doresti sa faci o reclamatie, vei putea face dovada achizitiei!