A A
RSS


Protectia-Consumatorilor.ro –o9atitudine! Alege cu grija jucariile pe care le cumperi!

Fri, Dec 9, 2011

Comunicate

              In apropierea Craciunului, exista o crestere a vanzarilor, mai ales, in domeniul jucariilor.
             De aceea, Protectia-Consumatorilor.ro – o9atitudine! te sfatuieste ce trebuie sa faci atunci cand cumperi o jucarie pentru copilul tau.
             In primul rand, citeste toate etichetele de pe jucarii. Un consumator informat verifica recomandarile de varsta si de siguranta. Mai mult, asigura-te ca produsele pe care le achizitionezi au inscris marcajul de conformitate CE.
            Alege intotdeauna jucarii potrivite pentru varsta si abilitatile copilului. Asigura-te ca citesti si urmezi recomandarea de varsta. De exemplu, simbolul 0-3 si cuvintele “nu este potrivit pentru copii sub 36 de luni” insotit de o indicaţie de pericol este un avertisment si nu o recomandare.
            Nu da niciodata jucarii cu piese mici copiilor sub varsta de 3 ani. Acestia au tendinta de a le baga in gura si piesele de mici dimensiuni prezinta un pericol de sufocare.
            Ai grija sa cumperi jucarii de la comerciantii seriosi si sa urmezi cu atentie instructiunile de asamblare si utilizarea corecta.
           Un consumator educat este cel care spune intotdeauna producatorului si autoritatilor publice sau organizatiilor de consumatori, daca a gasit o problema de siguranta, la o jucarie. Daca descoperi produse neconforme, nu ezita sa faci o reclamatie!
            Vizitati acum pagina noastra de Facebook “ Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor o9atitudine” sau site-ul www.protectia-consumatorilor.ro pentru mai multe informatii privind programele noastre de protectia consumatorilor!