Protectia-Consumatorilor.ro : Fii informat cand cumperi paine!

     Protectia-Consumatorilor.ro –o9atitudine! te ajuta sa alegi painea pe care o consumi, in mod inteligent. Iata cateva trucuri de care e bine sa tii seama atunci cand esti la cumparaturi!
     Ca sa fii un consumator informat trebuie, in primul rand, sa stii ce cumperi. Invata sa citesti eticheta atunci cand cumperi paine. Daca painea pe care o cumperi este neambalata, ar fi bine sa intrebi vanzatorul despre ingrediente. Astfel, cumperi un produs in cunostiinta de cauza si poti evita eventualele alergii  (anumite produse de panificatie contin  seminte, nuci, alune, gluten, lapte, malai, cartof etc.).
     Daca vrei ca produsul pe care il cumperi sa fie proaspat, fii atent cand il achizitionezi. Nu lua paine care este deja intarita, care are alt miros, alta culoare sau prezinta urme de mucegai. Mai mult, verifica data de expirare si daca aceasta prezinta urme de modificare sau nu exista pe ambalaj, renunta la acel produs.
     Un alt lucru de care e bine sa tii cont este locul de depozitare. Chiar daca stii ca painea este proaspata, locul de depozitare, conditiile de comercializare si de transport pot influenta major calitatea produselor de panificatie. Fii un consumator inteligent si verifica aceste aspecte pentru a avea parte de produse calitative!
     Aceste sfaturi iti sunt la indemana oricand pentru a beneficia de produse conforme, achizitionate in cunostinta de cauza. Daca totusi ai intampinat probleme la cumpararea unor produse, trebuie sa iei atitudine si sa faci o reclamatie. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania te asteapta sa faci o reclamatie la adresa reclamatii@protectia-consumatorilor.ro!