A A
RSS


Protectia Consumatorilor te sfatuieste!

Wed, Jul 20, 2011

Comunicate

din Romania va informeaza ca exista reguli pe care este bine sa le respectati in contextul vremii caniculare ce a cuprins intreg teritoriul Romaniei.

Cele trei reguli de baza pe care A.N.P.C.P.P.S. Romania le recomanda sunt esentiale pentru a trece cu bine peste problemele pe care le puteti intampina din cauza acestei situatii meteorologice.

Prima regula este sa evitati expunerea la soare in intervalul orar 11:00 si 16:00. Totusi, daca nu puteti evita expunerea la soare, aveti grija sa purtati palarii si haine deschise la culoare din fibre naturale!

A doua regula de care trebuie sa tineti cont este sa aveti grija ce mancare consumati. Alimentatia este foarte importanta, de aceea, este bine sa evitati mancarurile foarte condimentate si cu un continut mare de grasimi. Alegeti sa consumati fruncte, lactate si salate!

Ultima, dar nu cea din urma regula este si cea mai importanta: hidratarea. Aveti grija sa consumati lichide, de preferat apa, ceaiuri si sucuri naturale!

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania vrea sa vina permanent in ajutorul consumatorului. De aceea, A.N.P.C.P.P.S. Romania a facut analize  de control a parametrilor de calitate a douazeci de sortimente de apa minerale, disponibile pe piata romaneasca.

Rezultatele au fost surprinzatoare: exista sortimente de apa minerala care depasesc valorile concentratiei maxime admise in ceea ce priveste Bariu si Nitritii. Mai mult, rezultatele finale au permis incadrarea in functie de prezenta magneziului, sulfatilor, clorurilor, sodiului sau de valoarea pH-ului.

Daca vreti sa consultati rezultatele acestor analize, va invitam sa accesati site-ul www.testecomparative.ro, sectiunea Alimentatie, disponibila pe prima pagina. 

A.N.P.C.P.P.S. Romania iti pune la dispozitie cu titlu gratuit un cod si o parola, valabile timp de sapte zile pe site-ul www.testecomparative.ro. Numele de utilizator este infocons, iar parola este infocons.

            Primul pas pentru a fi un consumator informat si protejat este sa alegi produsele in cunostiinta de cauza! Informeaza-te acum!