A A
RSS


Primul “Ghid pentru aplicarea sistemelor de termoizolatie ETICS” in Romania

Thu, May 13, 2010

Comunicate

Reprezentantii A.N.P.C.P.P.S.R. Romania au paricipat joi, 13 mai 2010, la Hotelul Pullman, la conferinta grupului pentru calitatea sistemelor de termoizolatie ETICS – QETICS organizata cu ocazia lansarii in premiera in Romania a “Ghidului pentru aplicarea sistemelor de termoizolatie ETICS”.

Subiectele dezbatute in cadrul conferintei Aplicarea corecta a sistemelor de termoizolatie – situatii curente de executie, norme de aplicare, alinierea la standardele europene au fost: situatia pietei din Romania si solutiile pe care QETICS le propune, precum si posibile normative de stat cu regim de obligativitatate. Grupul QETICS militeaza pentru ideea de sistem complet testat, agrementat si livrat de catre un singur producator, datorita faptului ca in Romania se manifesta tendinta de inlocuire a ideii de sistem complet de termoizolatie cu sisteme hibride, compuse din materiale de la diverse companii care nu sunt testate si verificare in cadrul unui sistem. Ghidul de aplicare consta intr-un set de reguli si tehnologii, general valabil pentru sistemele ETICS. Tehnologia prevazuta in acest ghid trebuie respectata de catre toti executantii in cazul folosirii unui sistem complet de termoizolatie agrementat in UE sau in Romania, indiferent de producatorul acestuia. Ghidul face referire atat la calitate produsului in sine, cat si la calitatea manoperei, deorece daca tehnologia de aplicare nu este respectata, acest fapt poate compromite lucrarea in ansamblu.

La conferinta au participat Mihaela Georgescu – presedinte onorific QUETICS, Adrian Zamfirache – director tehnic Henkel, Vlad Marcu – presedinte executiv QETICS, Vasile Urzica – director ethnic DawBenta, Florin Popescu – director calitate Baumit Romania.