A A
RSS


Prezentare

Mon, Mar 28, 2011

Comunicate

Descarca prezentarea A.N.P.C.P.P.S.Romania :

alt        alt

 

 

ASOCIATIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR SI PROMOVAREA PROGRAMELOR SI STRATEGIILOR DIN ROMANIA – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons Organizatia de Consumatori membra cu drepturi depline in Consumers International, cu Secretariatul General in Bucuresti, str. Muzelor, nr. 1, sector 4, cod postal 040191 tel.: 021-319.32.66; 031-402.26.32fax: 021.311.51.62, Cod de Identificare Fiscala 15535584, Certificat de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor nr. 22/2003, Cont bancar RO68 RZBR 0000 0600 0708 8608 deschis la Raiffeisen bank SMB,  este o organizatie neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons Asociatie de Consumatori a fost infiintata in anul 2003 pentru a veni in intampinarea nevoilor consumatorilor din Romania. Pana in prezent a desfasurat si desfasoara o activitate neintrerupta, bucurandu-se de recunoastere nationala si internationala, fiind membra in diferite organizatii, comisii consultative ale autoritatilor, grupuri de lucru, partenera in programe nationale si internationale.

 

Dintre activitatile A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons Organizatie de Protectia Consumatorilor, mentionam:

 • Infiintarea de Centre de Informare si Consultanta ale Consumatorilor in toate judetele tarii si desfasurarea de activitati continue in domeniul educarii si informarii consumatorilor.
 • Implicarea activa in lupta impotriva contrafacerilor
 • Membru Fondator al primei Federatii a Organizatiilor de Protectia Consumatorilor din Romania.
 • Acreditarea pe langa Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor pentru participare la lucrarile Comisiilor de specialitate.
 • Infiintarea primului curs postuniversitar de master in domeniul protectiei consumatorilor in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala – Universitatea Bucuresti.
 • Initierea introducerii in curricula de invatamant preunuversitar a disciplinei protectia consumatorilor.
 • Desfasurarea mai multor campanii de informare-educare in domenii de prima necesitate in perioada de preaderare a Romaniei la UE, campanii desfasurate atat prin difuzarea de clipuri la majoritatea posturilor de televiziune si de radio cu acoperire nationala, cat si prin diseminarea de informatii tiparite si organizarea de evenimente la nivel national, regional sau zonal.
 • A reusit sa adune organizatii si institutii nationale si internationale sub egida conceptului “Protectia Consumatorilor – o9atitudine!”.
 • Sprijinirea editarii de lucrari de specialitate.


Obiectivele Asociatiei de Protectia Consumatorilor – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons sunt:

De a proteja drepturile si interesele legitime ale consumatorilor; de a constientiza consumatorii asupra drepturilor pe care le au, de a dezvolta programe si proiecte in scopul realizarii acestor obiective. Scopurile specifice ale programelor sunt de a proteja consumatorii impotriva riscului de a achizitiona si folosi produse de calitate indoielnica, de a informa consumatorii  despre produsele care le-ar putea pune in pericol sanatatea, de a incuraja consumatorii sa aiba dreptul de a alege, de a incuraja competitia loiala, de a rezolva sesizarile consumatorilor.

Principalele atributii ale Organizatiei de Consumatori A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons sunt :

 • sa participe, cu rol consultativ, la elaborarea strategiilor si programelor nationale privind protectia consumatorilor ;
 • sa monitorizeze implementarea legislatiei si sa contribuie la actualizarea acesteia ;
 •  sa sprijine structurarea pe orizontala si pe verticala a consumatorilor in organizatii neguvernamentale, care sa le apere si sa le reprezinte interesele ;
 • sa infiinteze centre locale de informare, consiliere si educare a consumatorilor;
 • sa organizeze centre de informare pentru membrii asociatiilor de consumatori;
 • sa realizeze studii, cercetari, teste comparative.

 

Pentru realizarea scopului si misiunii sale Organizatia de Protectia Consumatorilor – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a dezvoltat relatii de colaborare si parteneriat cu Organizatii similare din Statele Membre ale U.E. si cu alte Organizatii si Institutii din diferite domenii:

1. Organizatii internationale:

 • Consumers International (CI)
 • The European Consumer Voice In Standardisation  (ANEC)
 • International Consumer Research & Testing  (ICRT)
 • European Sustainable Development Network   (ESDN)
 • Austrian Institute For Applied Telecommunications  (OIAT)
 • L’Institut National de la Consommation
 • EAEA – European Association for Education of Adults – Belgia
 • East Central European Scholarship Program – Georgetown University
 • Fundatia "European Training Centre"
 • Generation Europe Foundation

 

2. Institutii ale statului:

 • Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane, Inspectoratul General al Politiei Romane, Administratia Patriarhala, Biblioteca Nationala a Romaniei,  Consiliul Concurentei , Agentia Nationala Antidrog etc.

 

3. Institute ale Academiei Romane, Organizatii de Cercetare, Laboratoare, Institutii de Invatamant:

 • Centrul de Cercetari Financiare si Monetare "Victor Slavescu", Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti – C.C.I.R.B., Institutul de Economie Nationala, Institutul de Economie Agrara, Institutul de Sociologie "Dimitrie Gusti", Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Institutul de Economie Mondiala "Costin Murgescu", Institutul de Prognoza Economica, Institutul de Cercetari Juridice, Institutul de Bioresurse Alimentare, Centrul de Economia Industriei si Serviciilor, Institutul National al Lemnului, Institutul de Cercetari pentru Instrumentatie Analitica, Laboratorul Chimic Dr. Wessling, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industriala – Bucuresti – ECOIND, Laborator central CCF, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala – Universitatea din Bucuresti, Institutul Roman pentru Educatie si Calitate Europeana – IRECE  etc.

 

4. Organizatii neguvernamentale, patronate, sindicate:

 • Asociatia de Standardizare din Romania – Organism national de standardizare, Federatia Patronala a Industriei Usoare – FEPAIUS, CNS "Cartel Alfa", C.N.S.L.R. Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania – CSDR, Confederatia Sindicala Meridian, Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii, Societatea Romana de Economie – SOREC, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, Institutul National pentru Studii de Opinie si Marketing , Fundatia Actiunea Civica (F.A.C.), Liga Asociatiilor de Proprietari – Habitat (L.A.P.H.), Asociatia Romana a Apei – Bucuresti, Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania – C.E.C.C.A.R., Grupul de presa "Economistul", Uniunea Generala a Industriasilor din Romania – UGIR 1903, Organizatia patronala a industriei alcoolului si bauturilor alcoolice din Romania – GARANTetc.

 

5. Organizatii din domeniul protectiei consumatorilor – Asociatii de Consumatori, Asociatii de Protectia Consumatorilor, Organizatii de Asociatii de Consumatori:

 • Asociatia Romana pentru Siguranta Produselor Alimentare si Cosmetice, Asociatia de Standardizare din Romania, Liga pentru Protectia Consumatorului, Asociatia Protectia Consumatorului "Calitas", Federatia "Milcovia" a Protectiei Consumatorului, Fundatia Romana pentru Jurnalism, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor "Ocaua lui Cuza",  Asociatia de Lupta Impotriva Contrafacerilor, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor 1990  , Centrul pentru Consultanta, Consiliere, Informare, Teste Comparative, Studii si Cercetari in domeniul Consumului  , Asociatia Consumatorilor "Un Om prevenit Face cat Doi"  , Asociatia pentru Apararea Drepturilor si Intereselor Legitime ale Consumatorilor  , Federatia Asociatiilor pentru Apararea Drepturilor Legitime ale Consumatorilor  , Federatia Asociatiilor de Consumatori  , Federatia Asociatiilor si Fundatiilor  , Federatia pentru Promovarea Produselor si Serviciilor de Marca si Lupta Anticontrafacere  , Asociatia Mutuala Romania Franta "Louis Pasteur"  , Asociatia pentru Protectia Consumatorilor Turda, A.P.C. "Info – Scut" etc.

 

6. Grupuri de Lucru din care A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons Organizatie de Protectia Consumatorilor face parte:

 • Grupul de Lucru pe Probleme de Proprietate Intelectuala,din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;
 • Consiliul de Export al Romaniei, din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri;
 • Consiliul de Acordare a Etichetei U.E Ecologice, din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor;
 • Consiliul Consultativ ANCOM – Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii;
 • Consiliul Naţional pentru Competitivitate – CoNaCo – elaborarea Strategiei Nationale de Competitivitate Romania 2020;
 • Grupul de Lucru privind Legea Asigurarilor de Sanatate.

Avem convingerea ca, prin activitatile sale, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons Organizatie de Protectia Consumatorilor a contribuit si va contribui la cresterea gradului de protectie a consumatorilor din Romania.

 

Pentru mai multe detalii asupra activitatii organizatiei, va rugam sa accesati site-ul oficial www.protectia-consumatorilor.ro sau www.consumers-protection.ro, iar pentru intrebari sau pentru a va remite alte materiale cu privire la activitatea Organizatiei, va rugam sa ne contactati la office@anpcppsr.ro sau office@consumers-protection.ro.

Link-uri utile privind programele, campaniile, evenimentele desfasurate sub egida A.N.P.C.P.P.S. Romania: www.protectia-consumatorilor.ro; www.consumers-protection.ro; www.o9atitudine.ro; www.protectia-mediului.org www.anpcppsr.ro; www.consumatorul.ro; www.pti.ro; www.anticontrafaceri.ro; www.pnac.ro; www.proq.ro; www.marca-increderii.ro; www.punctulverde.ro; www.pct.pti.ro; www.ppc.pti.ro

 

Prezentare

Mon, Mar 28, 2011

Comunicate

Descarca prezentarea A.N.P.C.P.P.S.R. :

      

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, avand Secretariatul General in Bucuresti, Str. Muzelor, nr. 1, Sector 4, Cod Postal 040191, Romania, tel./fax: 031-402.26.32, e-mail: office@anpcppsr.ro, www.protectia-consumatorilor.ro, este o organizatie neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

A.N.P.C.P.P.S. Romania a fost infiintata in anul 2003 pentru a veni in intampinarea nevoilor consumatorilor din Romania. Pana in prezent a desfasurat si desfasoara o activitate neintrerupta, bucurandu-se de recunoastere nationala si internationala, fiind membra in diferite organizatii, comisii consultative ale autoritatilor, grupuri de lucru, partenera in programe nationale si internationale.

Obiectivele Asociatiei sunt de a proteja drepturile si interesele legitime ale consumatorilor, de a constientiza consumatorii asupra drepturilor pe care le au, de a dezvolta programe si proiecte in scopul realizarii acestor obiective. Scopurile specifice ale programelor sunt de a proteja consumatorii impotriva riscului de a achizitiona si folosi produse de calitate indoielnica, de a informa consumatorii  despre produsele care le-ar putea pune in pericol sanatatea, de a incuraja consumatorii sa aiba dreptul de a alege, de a incuraja competitia loiala, de a rezolva sesizarile consumatorilor.

Prin activitatile si actiunile desfasurate de la infiintare pana in prezent A.N.P.C.P.P.S. Romania a devenit cea mai activa organizatie neguvernamentala de protectia consumatorilor din Romania, organizatia noastra devenind unica organizatie tip umbrela in domeniul protectiei consumatorilor.

Dintre activitatile, proiectele si campaniile desfasurate de A.N.P.C.P.P.S. Romania, mentionam:

 • membra a ANEC – vocea consumatorilor europeni in standardizare
 • membra a EAEA – European Association for Education of Adults
 • membra a ICRT – International Consumer Research & Testing
 • Membra a Platformei Tehnologice Nationale “Food for Life
 • Campania nationala de educare si informare a consumatoriloro9atitudine!”, cu sectiuni in diverse domenii de interes pentru consumatori (protectia consumatorilor in Uniunea Europeana, etichetare, alimentatie sanatoasa, servicii si produse financiare, protectia mediului si consumul sustenabil etc.)
 • Campania nationala privind protectia mediului “Inchide. Stinge. Recicleaza

Proiecte internationale desfasurate:

 • Information to the citizens of the European Union on litigations derived from civil contracts;
 • Organizatiile de consumatori si serviciile de interes general: evaluarea de catre cetateni a autoritatilor de reglementare;
 • Dolceta – Developing On-Line Consumer Education Tools for Adults;
 • Monitoring and Evaluating the State of the Rights to European Active Citizenship;
 • Comparative consumer information on financial services;
 • European cycle of seminaries for the prevention of the fraud in means of payment in collaboration with the police and judicial authorities, consumers' assciations and professional organizations;
 • Creation of a European technical catalogue of the fraud at the disposal of the judicial and police authorities on the basis of a net of alerts and information facilitated by entities and citizens;
 • Alcohol labelling policies to protect young people – PROTECT.