A A
RSS


Prezentare Europe Direct Brasov in Spatiul Public European

Thu, Oct 18, 2012

Comunicate

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S. Romania) este structura gazdă a Centrului Europe Direct Brașov – membră a reţelei de informare Europe Direct – ce ofera acces la informaţii atat cu caracter general despre Uniunea Europeană cat si la servicii locale de informare.

 

Reprezentanta Centrului de Informare Europe Direct Brasov a realizat o prezentare pentru elevii de la Colegiul Ec. „Virgil Madgearu” despre ce inseamna un Centru Europe Direct, care sunt grupurile tinta si mijloacele de comunicare si informare, alaturi de reprezentanta Campaniei Europa Casa Noastra. Dupa aceasta prezentare, vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, Comisar european pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale și Cetățenie, a discutat cu elevii de clasa a IX-a despre cetatenia europeana, drepturile elevilor europeni. I-a indemnat pe copiii sa isi urmeze mereu visele si idealurile!

 

Obiectivul general al Centrului de Informare îl constituie îmbunătăţirea nivelului de comunicare, facilitarea unei interacţiuni directe între cetăţeni şi Comisia Europeană prin informarea activă şi directă atât a populaţiei cu privire la activitatea şi dezideratele organismelor europene şi prin promovarea şi susţinerea conceptului de cetăţenie europeană activă, cât şi a instituţiilor europene cu privire la modalitatea în care sunt percepute acţiunile şi activităţile lor de către cetăţeni.