A A
RSS


Participare dezbatere “Comunicarea privind piata interna a energiei”

Thu, Nov 22, 2012

Comunicate

 

Astazi, 22 noiembrie 2012 , reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la  dezbatere prilejuita de lansarea “Comunicarii privind piata interna a energiei”, organizata de Reprezentantei Comisiei Europene in Romania in Sala Titulescu.

“In data de 15 noiembrie Comisia Europeana a prezentat o comunicare privind piata interna a energiei, document care trece in revista progresele inregistrate in sensul finalizarii pietei interne a energiei pana in 2014, identifica principalele provocari viitoare si propune actiuni pentru imbunatatirea aplicarii concrete a celui de-al treilea pachet de decizii in domeniul energiei.”

In cadrul acestei intalniri a fost discutata problematica privind finalizarea pietei interne a energiei, tinand cont si de invitatiai Comisiei Europene adresata statelor member in intensificarea eforturilor privind piata interna europeana a energiei.

De asemenea, comisia va colabora cu statele membre pentru a consolida pozitia consumatorilor si pentru a reduce interventiile de stat care distorsioneaza pietele.

Cel de-al treilea pachet privind piata energiei prevede urmatoarele masuri:

–       separarea retelelor;

–       aspecte legate de protectia consumatorilor si independenta ;

–        competentele autoritatilor nationale de reglementare.

Dezbaterea a fost sustinuta de domnul Tudor Constantinescu, expert din cadrul Directoratului General Energie.

Printre cei prezenti, iar printre cei prezenti s-au numarat  atat reprezentanti ai institutiilor publice centrale, ai sectoarelor energetice de profil, asociatiilor producatorilor și consumatorilor .

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor dinRomania– A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.