din Romania a  realizat o evaluare in cadrul monitorizarii pietei cu privire la berea comercializata pe piata romaneasca. Aceasta a fost facuta in beneficiul consumatorilor romani, pentru ca acestia sa aiba o informare independenta, in vederea alegerii in cunostinta de cauza, in conformitate cu drepturile legitime ale acestora. S-au realizat teste care au urmarit continutul si cantitatea de pesticide din urmatoarele marci de bere: Skol, Ursus, Golden Brau, Albacher si Bergenbier .

Mentionam ca produsele au fost achizitionate oficial de catre reprezentatii A.N.P.C.P.P.S. Romania din  supermarketuri diferite, pe baza de documente fiscale.

 In urma analizelor efectuate intr-un laborator acreditat din spatiul Uniunii Europene, marcile de bere mai sus mentionate nu contin pesticide.

Rezultatele testelor vor fi publicate atat in Revista InfoCons, singura revista independenta din Romania in domeniul protectiei consumatorilor, protectiei mediului si testelor comparativepentru produse si servicii proiect in cadrul retelei International Consumer Research & Testing – ICRT, precum si pe site-ul www.testecomparative.ro

By o9admin