A A
RSS


InfoCons: Studiul Comparativ pe Produse de Post!

Fri, Dec 16, 2011

Comunicate

          Aceste produse sunt vegetale pe baza de soia si ovaz si sunt cautate mai ales in perioada posturilor! Fii un consumator informat si afla cate e-uri contin acestea, cu informatiile pe care le ai la indemana, chiar pe eticheta!
In primul rand, e bine sa stii ca eticheta produsului trebuie sa contina o serie de informatii obligatorii care sa permita consumatorului alegerea sortimentului dorit.
         Studiul s-a efectuat de un numar de 9 produse – bauturi UHT, preparate tip iaurt, tofu, sos de maioneză, toate avand in compozitie numai produse vegetale – soia, ovaz, uleiuri vegetale.
         Din cele 9 produse studiate se constata ca 90% dintre produsele studiate contin minim un E. Numarul maxim de aditivi alimentari inscris pe etichete este de 7 dar exista si un produs fara nici un aditiv alimentar. Cel mai des intalnite sunt E440, E270, E330, E322, E304 considerate inofensive.
          Acest studiu a fost realizat in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, in perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.
         Pentru mai multe informatii despre acest studiu comparativ pe etichete privind numarul de E-uri continute de produsele de post din comert, viziteaza pagina www.teste-comparative.ro, sectiunea Studii! Urmareste-ne in continuare pentru a afla cate E-uri contin si alte produse de post pe care le gasesti pe piata!