Program Receptie:

 • 19.00: Primirea invitatilor si cuvant de salut cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale;
 • 19.20: Recital cameral. Lucrari din patrimoniul cultural national si universal.
 • 20.00: „A glass of Champagne” – cockteil oferit de organizatori in onoarea invitatilor.

2. Institutul National al Magistraturii

27 Aprilie 2012 – Seminar practic de instruire a magistratilor, vamesilor si politistilor in domeniul combaterii contrafacerilor.

3. Mesaj al miscarilor de Protectia Consumatorilor din Italia, Grecia, Lituania si Turcia.

Recital cameral,

Sala Pasilor Pierduti a Palatului de Justitie, 26.04.2012

De la clasic la modern, de la naţional la universal, tradiţional sau componistic, creaţia muzicală ne defineşte ca umanitate marcată prin diversitate, un timp şi spaţiu, o diversitate integratoare a unei trăiri rezonante. În această seară, Ioana Anastasiu Turcu şi Alexandru Anastasiu vă vor călăuzi în experimentarea unei alchimii muzicale, topind pe parcursul a 30 de minute creaţii universale şi specific naţionale. Dezgolită de timp, spaţiu sau gen, rămâne doar MUZICA, cea de atunci şi de acum, cea de acolo şi de aici. Chiar acum şi chiar aici, prin improvizaţii ale temelor abordate veţi fi părtaşi la actul creaţiei muzicale şi interpretative. Cineva, undeva, va cânta şi mâine ceva, definind continuu un „noi” universal.

 1. James Last– The lonely shepherd
 2. W. A. Mozart– Rondo Alla turca
 3. F. Schubert– Standschen
 4. Vladimir Cosma– Sârba
 5. Mociriţă cu trifoi (melodie populară, arr. Alexandru Anastasiu)
 6. Astor Piazzolla– Libertango
 7. John Williams– Schindler’s List theme
 8. Grigoraş Dinicu– Hora Staccato

Ioana Anastasiu Turcu(www.anastasiu.com) a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa profesorului Virgil Frâncu, după care şi-a continuat studiile la Conservatorul din Berna, obţinând Konzertdiplom cum laude la clasa Heidi Peter Indermuhle. Este laureată a multor concursuri naţionale şi internaţionale, printre care se numără: în anul 2002 Premiul 1 la Concursul Internaţional de Flaut de la Riddes, Elveţia; în anul 2003 titlul „The musician of the year” în Elveţia (acordat de Berner Halle Loge). A fost prim flautistă a Operei Române, a colaborat cu Orchestra Naţională Radio şi a susţinut numeroase concerte atât în ţară cât şi pe scene din Germania, Franţa, Cehia, Elveţia, Italia, Spania. În prezent, Ioana este doctorand la Universitatea din Granada, membru al grupului de cercetare Erasmus Mundus la Facultad de Umanidades din Melilla, Spania.

Alexandru Anastasiu (www.alexandruanastasiu.com), percuţionist, a activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul GAME, iar ca solist a performat concerte ce s-au bucurat de aprecierea publicului şi a criticii. Alexandru a dobândit o pasiune specială pentru vibrafon, dedicându-se studiului aprofundat al acestui instrument de percuţie. În anul 1999 accede în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand. Doi ani mai târziu(2001), câştigă Bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie. Alexandru a cântat în Orchestra Filarmonicii din Giurgiu, Operei Naţionale Bucureşti şi a colaborat cu Orchestra de Cameră Radio, actualmente fiind membru al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti, ansamblu în cadrul căruia a participat la patru ediţii ale Festivalului Internaţional George Enescu.

     

By o9admin