InfoCons te informeaza: tot ce trebuie sa stii despre creditul de consum!

Creditul este suma de bani pe care o împrumuți și pe care trebuie să o returnezi în rate lunare, după o anumită perioadă. Trebuie să iei în considerare faptul că suma totală pe care o vei plăti la finalul perioadei va fi mai mare decât suma pe care ai împrumutat-o inițial, deoarece la aceasta se adaugă dobânda și diferite comisioane.

Informațiile precontractuale trebuie oferite pe hârtie sau pe alt suport durabil, în scris, vizibil și ușor de citit. Creditorii trebuie să utilizeze, în acest sens, formularul „Informații standard la nivel european privind creditul pentru consumatori”.

Ai dreptul de a primi, la cerere, o copie gratuită a proiectului de contract de credit, înainte de semnare! De asemenea, la final, comerciantul va trebui să-ți remită o copie a contractului semnat.

În termen de 14 zile de la semnarea contractului, ai dreptul să renunți la acesta, fără să fii nevoit să dai explicații. În acest sens, trebuie să-l anunți pe creditor și, dacă ai retras o sumă din credit, să o rambursezi, împreună cu dobânda cuvenită pentru perioada scursă de la momentul încheierii contractului.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.o9atitudine-Protectia-Consumatorilor-_Protectia-Consumatorului