A A
RSS


InfoCons: Intrunirea Comisiei pentru implementarea Registrului de reclamatii si sesizari pentru consumatori

Tue, Aug 7, 2012

Comunicate

Ieri, 06 august 2012, a avut loc prima intalnire a Comisiei validata in cadrul sedintei Federatiei Asociatiilor de Consumatori ce s-a desfasurat vineri, 03 august 2012 si intalnirii cu Asociatiile de consumatori din Romania, in vederea implementarii cu succes la nivel national a Registrului de reclamatii si sesizari pentru consumatori, ca mijloc de dialog direct si crestere a credibilitatii si increderii consumatorilor asupra Autoritatilor si a Pietei din Romania.

La aceasta intrunire, au participat, conform voturilor din cadrul sedintei Federatiei Asociatiilor de Consumatori din data de 03 august 2012, 3 reprezentanti din partea Societatii Civile : Domnul Sorin Mierlea – Presedinte Federatia Asociatiilor de Consumatori, Domnul Eugen Irimia – Vicepresedinte Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania si Domnul Dan Docan – Presedinte Asociatia Romana pentru Combaterea Contrafacerilorsi 2 reprezentanti din partea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor: Domnul Bogdan Cristian Nica – Presedinte Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si doamna Dumitra Groza- Sef Serviciu Juridic Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

In cadrul intrunirii, s-a discutat si s-a decis ca propunerea din sedinta Federatiei Asociatiilor de Consumatori, de vineri, 03 august 2012, de a se aloca spre tiparire si distributie a Registrului de reclamatii si sesizari pentru consumatori catre C.N. Imprimeria Nationala S.A. sa fie validata, cat si, ca din aceasta Comisie sa faca parte si un reprezentant al C.N. Imprimeria Nationala S.A, iar in sedinta ulterioara sa fie definitivate, pe baza propunerilor tuturor partilor, continutul, forma, modalitatea de functionare, procedura si modul de distribuire a Registrului de reclamatii si sesizari pentru consumatori.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.