InfoCons: CONFERINTA LA NIVEL INALT – “PROGRAME SANATATE ALE UE: REZULTATE SI PERSPECTIVE”

Conferinta este organizata de catre Comisia Europeana, Directia Generala pentru Sanatate si Protectia Consumatorilor si Agentia Executiv a acesteia.

Cu această ocazie, vor fi prezentate rezultatele si succesele din primul si al doilea Program de Sanatate. Va exista posibilitatea de a impartsi opiniile si de a construi un consens pentru un al treilea program viitor, care este in prezent in discutie la Consiliul European si in Parlamentul European.

700 de oameni s-au inregistrat, inclusiv factorii de decizie politici, actori-cheie din sectorul sanatatii, ONG-uri, statele membre si institutii europene, beneficiarii programelor de sănătate, oameni de stiinta si academicieni din UE si tari terte, care participa in Programul de Sanatate.

La conferinta comisarul european pentru Sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli, a lansat patrulea premiu anual consecutiv de sanatate pentru jurnalisti. Subiectele articolelor participante trebuie sa fie pe tema Campaniei “Europa pentru Pacienti”- produsele farmaceutice, sanatatea transfrontaliera, bolile rare, forta de muncă din sanatate, siguranta pacientilor, donarea si transplantul de organe, cancerul, vaccinarea, utilizarea prudenta a antibioticelor, sanatatea mintala, boala Alzheimer si alte demente, imbatranirea activa si sanatoasa, in concordanta cu 2012- “Anul european pentru imbatranirea activa si solidaritatea intre generatii” iar subiectul pentru premiul special este renuntarea la fumat.

Premiile care urmează să fie acordate sunt: 6.000euro pentru primul loc, 2.500 euro pentru locul al doilea şi 1.500euro pentru locul al treilea. 3.000 euro va fi acordat castigatorului premiului special din acest an.

Bruxelles, 03 mai 2012