A A
RSS


Dans si parada modei pentru un mediu inconjurator mai sanatos

Mon, Jun 7, 2010

Comunicate

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania in colaborare cu Departamentului pentru Afaceri Europene au organizat in data de 4 iunie 2010, ora 12, a cincea actiune in cadrul campaniei “o 9 atitudine” si cu prilejul aniversarii Zilei Mediului. Evenimentul s-a desfasurat la centrul InfoEuropa. La manifestare au participat elevii de la scoala cu clasele I-VIII nr.1 din Tunari judetul Ilfov si cei de la scoala cu clasele I-VIII nr.3 Pipera- Voluntari, jud Ilfov.

Copii au fost organizati in trei echipe si  au fost antrenati in concursuri  de dans, parada de costume si intrebari, toate acestea fiind cu tematica ecologica. Prin aceasta manifestare, organizatorii au avut ca scop constientizarea copiilor asupra importantei protectiei mediului inconjurator si determinarea acestora de a lua atitudine in acest sens.

Un un alt scop a fost acela de a pregati si antrena copiii pentru  participarea scolilor in programul european Twinning care este o parte a programului de invatare permanenta al Comisiei Europene.Obiectivele au fost cele de stimulare a cooperarii intre scoli, cunoasterea problemelor cu care se confrunta societatea si dialogul inercultural.

Elevilor li s-a explicat modul in care problemele de mediu , ca ploi acide, distrugerea padurilor sau disparitia unor specii de plante sau animale, afecteaza intregul ecosistem. Ca viitori adulti, trebuie sa fie ingrijorati pentru mediul in care vor trai copiii lor, si tocmai de aceea, trebuie sa invete de mici, sa respecte reguli prin care mediul sa fie protejat pentru ca mai tirziu, protejarea ambientului sa fie un act reflex in modul lor de viata.

In finalul dezbaterilor, elevii au fost premiati cu diplome, materiale informative, articole de imbracaminte promotionale, rechizite scolare,genti, mape, agende, papetarie.