A A
RSS


Cum va afecteaza pirateria

Wed, Nov 20, 2013

Comunicate

o9atitudine-Protectia-Consumatorilor-Protectia-ConsumatoruluiProgramele software piratate afecteaza pe oricine, de la dezvoltatori pana la distribuitorii de software si nu in ultimul rand utilizatorul final. Copierea si distribuirea ilegala a programelor software are un impact mare asupra economiei, aducand Romaniei pierderi semnificative in fiecare an, inregistrandu-se scaderi ale numarului locurilor de munca, precum si pierderi de pe urma taxelor guvernamentale – fonduri care ar fi trebuit sa ajunga de fapt in comunitatile locale. Mai mult decat atat, multe companii care sufera pierderi datorate pirateriei se vad nevoite sa investeasca din propriile fonduri dedicate dezvoltarii de noi tehnologii pentru a-si proteja software-ul si utilizatorii sai de buna credinta. In concluzie, pirateria ne afecteaza pe toti in aceeasi masura.

Riscul utilizarii programelor de software piratate

Calitatea – De obicei, unui program software piratat ii lipsesc elemente cheie de identificare, documentatie si nu aduce nici o garantie privind actualizarea ulterioara.

Virusi – Nefiind testate, discurile contrafacute pot fi infectate, uneori chiar intentionat, cu virusi ce pot distruge sau sustrage informatii de pe hard disk-ul dumneavoastra sau de pe reteaua locala si nu aveti posibilitatea de a cere suport tehnic.

La locul de munca – Copierea sau folosirea ilegala a programelor software la locul de munca pune intreaga companie in pericol. Compania poate fi sanctionata conform legii drepturilor de autor. Programele software piratate ce nu sunt functionale sau sunt infectate cu virusi irosesc resursele companiei si cresc costurile IT din respectiva companie.

Sursa: www.microsoft.com