Conferinta „Vanzarea produselor si garantiile asociate. Dialog privind drepturile consumatorilor”

Astazi, 19 februarie 2013, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la masa rotunda intitulata „Vanzarea produselor si garantiile asociate. Dialog privind drepturile consumatorilor”, organizata in cadrul Campaniei Uniunii Europene pentru informarea consumatorilor din România – “E dreptul tau! Actioneaza!”, lansata in iunie 2012, cu scopul de a-i incuraja pe consumatorii romani sa isi sustina drepturile, sa ia atitudine si sa devina activi in apararea drepturilor lor.

Campania isi propune, de asemenea, mobilizarea si implicarea comunitatii de afaceri in sustinerea drepturilor consumatorilor din Romania, promovand dialogul deschis dintre companii si organizatiile guvernamentale si neguvernamentale pentru protecția consumatorilor.

Domnul Sorin Mierlea, Presedinte al A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, a declarat: „A.N.P.C.P.P.S. Romania organizeaza actiuni de informare pe toate palierele pentru educarea consumatorului roman, care trebuie sa-si cunoasca drepturile si sa inteleaga intinderea lor, dar si modul de exercitare. Este esentiala atitudinea activa in acest sens.

Pe de alta parte, companiile trebuie sa constientizeze obligatiile ce le revin in raport cu consumatorii si importanta pozitiei acestora fata de ei. Consumatorii duc mai departe experienta pe care au avut-o cu profesionistii catre familie, prieteni, cunostinte. Deci vocea lor este esentiala!”

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.